Elinkeinoministeri Mika Lintilä ei tiedä mitään siitä, mitä koronatoimia nyt valmistellaan – antaa suoraa palautetta: "Ihmeellisiä informaatiokatkoksia"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoo olevansa tietämätön pääministeri Sanna Marinin uudesta laajasta koronastrategiasta:"Informaatio on saatava selkeämmäksi" 2:15
Katso videolta Mika Lintilän koko haastattelu!

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ei tiedä juuri mitään sosiaali- ja terveysministeriössä valmisteltavista uusista koronatoimista.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tviittasi tänään sosiaali- ja terveysministeriön (STM) valmistelevan "laajaa toimenpidekokonaisuutta", jolla koronan leviämistä halutaan estää.

Elinkeinoministeri Lintilä sanoo, ettei tiedä, koska hallitus aikoo käsitellä uusia koronatoimia.

Lintilä ei myöskään tiedä, mitä Marinin mainitsema kokonaisuus pitää sisällään.

– En minä tiedä siitä mitään, Lintilä sanoo.

Kokonaisuus on Lintilän mukaan ilmeisesti STM:n ja pääministerin kanslian hallussa, eikä ainakaan työ- ja elinkeinoministeriötä ole informoitu meneillään olevasta valmistelusta.

– Uskokaa nyt, en minä tiedä, mitä siellä tällä hetkellä suunnitellaan, Lintilä parahtaa.

"Kysykää pääministeriltä!"

Ministeri Lintilä on nostanut esille THL:n näkemystä, jonka mukaan hallituksen suunnittelema tuplatestausmalli riskimaista tuleville matkailijoille ei olisi tarpeen, vaan yksi koronatesti rajalla mahdollistaisi esimerkiksi viikon matkan ilman karanteenia ja toista testiä.

THL luovutti lainvalmisteluun viikonloppuna laskelmia koronatestaukseen liittyen. Lintilä ei avaa toistaiseksi valiokunnalle lausuntona annettuja lukuja tarkemmin.

– Siinä ei ollut yhdestä testistä, Lintilä sanoo.

Lintilä ei kommentoi, olisiko yhden testin vaihtoehto hänen mielestään suunta, jota kohti hallituksen tulisi edetä. 

Koronatoimista viestimisessä olisi Lintilän mielestä kuitenkin selkeästi parantamisen varaa.

– Toivoisin, että saataisiin selkeyttä. Kaikkein tärkeintä olisi nyt saada selkeät viestit ja nopeasti, että tässä ei olisi koko ajan ihmeellisiä informaatiokatkoksia kautta rikkinäistä puhelinta. Se on kaikkein tärkein tällä hetkellä.

Lintilä ei paljasta, kuka hänen nähdäkseen aiheuttaa informaationkulun ongelmia.

– En tiedä, Lintilä sanoo.

Ministeri ei tiedä myöskään sitä, aikooko hallitus neuvotella koronatoimista ensi viikolla.

– Kysykää pääministeriltä! Lintilä huikkaa haastattelutilanteesta poistuessaan.

Lue myös:

    Uusimmat