Matkailurajoituksia tarkastellaan, mutta mihin suuntaan? Annika Saarikko antaa tukea: "Hyvä, että hallitus reagoi"

2:38
Ministeri Kiuru väläytti Twitterissä uusia muutoksia matkailuun – näin Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kommentoi asiaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan korona-ajan matkustamisen linjauksia tarkastellaan uudelleen. Tiede- ja kulttuuriministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko antaa tarkastelulle tukensa, muttei sano suoraan, aiotaanko rajoituksia kiristää vai höllentää.

Ministeri Kiuru julkaisi maanantaina illalla tviitin, jonka mukaan matkailun terveysturvallisuudesta tehtyyn periaatepäätökseen on tulossa muutoksia. 

– Matkailun terveysturvallisuutta koskevan uuden mallin toimeenpanon yhteydessä on havaittu kehittämistarpeita. Valmistelu on edennyt, ja jo tehtyjä linjauksia on tarkasteltava uudelleen, Kiuru kirjoitti.

Toistaiseksi hieman epäselväksi on jäänyt, onko nykyisiin rajoituksiin luvassa kiristyksiä vai höllennyksiä.

Ratkaisujen nojattava tilannekuvaan

Tiede- ja kulttuuriministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko pitää hyvänä sitä, että hallitus on ylipäätään valmis muuttamaan ratkaisujaan tarpeen vaatiessa.

– Ratkaisujen pitää nojata aina parhaaseen tilannekuvaan. Tästä on kyse myös matkustusrajoitusten ja rajakäytänteiden osalta, Saarikko sanoo.

– Vastuuministeri varmasti vie tätä ratkaisua nyt nopeasti eteenpäin. Tähän kannustan ja pidän sitä hyvänä, Saarikko jatkaa.

"Keskusta antaa täyden tuen"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on nostanut esille THL:n näkemystä, jonka mukaan hallituksen suunnittelema tuplatestausmalli riskimaista tuleville matkailijoille ei ole tarpeen, vaan yksi koronatesti rajalla mahdollistaisi esimerkiksi viikon matkan ilman karanteenia ja toista testiä.

Voisiko kyseeseen tulla tämä malli?

– Minusta on oikein ja hyvä, että hallituksessa on valmiutta muuttaa ratkaisuja silloin, kun on saatu uutta tietoa, Saarikko kommentoi.

– On hyvä, että hallitus nyt reagoi tähän asiaan. Vastuuministeri Kiuru vie asiaa eteenpäin, ja keskusta antaa sille täyden tuen.

Saarikon mukaan rajoitusten tarkastelun aikataulua ei ole sovittu hallituksen kesken.

Kulttuuriala saa tukea, muttei kevään veroisesti

Kulttuurialan toimijat ovat kärsineet koronasta pahasti, ja hallitus on Saarikon mukaan jakamassa vielä tukirahaa "laastariksi alalle".

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi keväällä alalle tukea noin 80 miljoonan euron edestä. Tällä kertaa luvassa on pienempi paketti.

Tärkeää on kuitenkin Saarikon mukaan se, että hallitus voisi auttaa erikokoisia toimijoita freelancereista isoihin laitoksiin.

– Esitys on valmistelussa nyt valtiovarainministeriön kanssa. Lähden siitä, että kulttuuripalveluita ja taiteentekijöitä on syytä tukea, Saarikko sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja