Elina Patrakka, 12, näyttelee Susikoira Roissa pääosaa – näin Tipi-koira koulutettiin elokuvarooliin

7:32
Eläintenkouluttaja Harri Katainen näyttää, kuinka Tipi-koira tunnistaa elokuvanimensä Roin.

Susikoira Roi julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa 24. joulukuuta. 

C Moren ensimmäinen kotimainen alkuperäiselokuva Susikoira Roi on lasten ja nuorten seikkailuelokuva, joka pohjautuu Jorma Kurvisen luomaan kirjasarjaan. Elokuvan pääosaa näyttelee 12-vuotias Elina Patrakka ja Susikoira Roin roolissa nähdään viisivuotias Tipi.

Patrakka on näytellyt nuoresta iästään huolimatta useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Susikoira Roi -elokuva oli siitä erilainen, että hänen vastanäyttelijänsä oli koira.

– Olihan se tosi erilaista verrattuna ihmisiin, mutta oli ihan mahtava kokemus, että sai näytellä Tipin kanssa. Huomasin, että aluksi meillä ei ollut sellaista yhteyttä, mutta se alkoi mennä paremmaksi, Patrakka kertoi.

Eläintenkouluttaja Harri Katainen koulutti Tipin elokuvarooliin.

– Tipi on ollut periaatteessa minun viikoittaisessa koulutuksessa aina ihan pienestä asti. Me olemme aloittaneet agilityn peruskursseilta eli harrastuksen kautta. Koulutuksen punainen lanka on ollut, että Tipillä on ymmärrys siitä, että ihmisen kanssa kannattaa ja voi kommunikoida, Katainen kertoi.

Ennen elokuvan kuvauksia Tipi ja Patrakka tutustuivat hyvin, jotta heidän välilleen syntyisi yhteys.

– Ensimmäinen viikko, kun kaikki oli alussa ja Elinan ja Tipin välillä ei tällaista suhdetta vielä ollut, silloin käytimme paljon makupaloja. Suhde kun kehittyy, niin hän on kuin kuka tahansa perhekoira.

Yleensä koiran nimi on oikeassa elämässä eri kuin elokuvassa. Miten koira tunnistaa uuden nimen? Katso yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja