Tuntien paluumatka Utö-saaren kuvauksista muodostui Amos Brotherukselle haastavaksi vatsataudin takia: "Minulla on epäilys, mistä se tuli"

Näyttelijä Amos Brotherus kertoo, mitä hän harrastaa yhdessä äitinsä koreografi Hanna Brotheruksen kanssa 2:21
Katso videolta, minkä elämänohjeen Amos Brotherus on saanut äidiltään koreografi Hanna Brotherukselta, ja minkälaisia asioita äiti ja poika tekevät yhdessä.

Näyttelijä Amos Brotherus oli vatsataudin kourissa, kun palasi takaisin sarjan kuvauksista Utö-saarelta. Onneksi tauti kesti vain päivän. 

Näyttelijä Amos Brotherus, 23, pääsi Utö-sarjan roolihahmonsa Karrin pään sisään helposti pitkän Utö-saarelle siirtymisen vuoksi. Matka Suomen eteläisimpään asuttuun saareen Pärnäsistä kestää lautalla noin 4–5 tuntia sääolosuhteista ja välipysähdyksistä riippuen. 

– Liitän Karrin roolin vahvasti paikan ja pitkän siirtymän Utön saarelle. Siinä tuli heti selväksi, että nyt siirrymme johonkin toiseen maailmaan. Karrilla on aina kumisaappaat jalassa ja hiukseni suoristettiin, niin ne pari pientä juttua sai tuntemaan, että nyt olen Karri, Brotherus kertoi MTV Uutisille sarjan mediatilaisuudessa.

Karri on nuori ja reipas miehenalku, joka on asunut Utön saarella koko ikänsä ja tulee hyvin juttuun muiden saarelaisten kanssa. Karrissa on Brotheruksen mukaan myös jotakin traagista, kun hän yrittää saada takaisin jotakin, mikä ei ole enää saatavissa.

– Kun tunnelma kiristyy, niin Karrin on helppoa saada yhteys niihin, jotka alkavat epäillä myöhemmin saarella saapuneita ihmisiä. 

Utö-sarja alkaa Ruutu-suoratoistopalvelussa 18. tammikuuta, ja kertoo saaren asukkaista, jotka joutuvat täysin eristyksiin muusta maailmasta oudon ilmiön takia.

Noin kahdeksan tunnin matka takaisin kotiin kuvauksista Utön saarelta aiheutti Brotherukselle hankaluuksia, sillä hän oli vatsataudissa.

– Se tuli tavallaan juuri sopivasti, enkä joutunut lähtemään pois kesken kuvausten. Minulla on epäilys, että se saattoi tulla kuolleesta linnusta, jota koskin yhdessä kohtauksessa. Mutta se on vain spekulaatiota. Vatsatauti kesti yhden päivän, Brotherus kertoi. 

Brotherus on aloittanut teatterinäyttelemisen jo ala-asteella ja teki ensimmäisen kameratyönsä 12-vuotiaana. Verrattuna aiempiin rooleihin Karrin rooli on Brotherukselle ensimmäinen oikeasti aikuisen rooli. 

– On enemmän syvyyttä, kun ei näyttele vaikka lasta, jonka funktio on olla vain perheen lapsi. 

Näyttelijä haaveilee ralli- tai formulakuskin roolista, koska moottoriurheilu kiehtoo häntä, vaikkei hän himofani olekaan. 

– Tykkään ajaa autolla ja moottoripyörällä. Se on mielenkiintoinen maailma, Brotherus kertoi. 

Brotherus oli ehdolla vuoden 2022 Jussi-palkinnon saajaksi sivuroolistaan elokuvassa Kupla. Hän on tähdittänyt myös vuoden 2022 elokuvia Laupias taksikuski ja Tytöt tytöt tytöt.

Katso videolta, minkä elämänohjeen Amos Brotherus on saanut äidiltään koreografi Hanna Brotherukselta, ja minkälaisia asioita äiti ja poika tekevät yhdessä. 

Lue myös:

    Uusimmat