Elina Kanerva muistelee edesmenneen puolisonsa Ilkka Kanervan tekstiviestikohua: "Koen, että Ilkalle tehtiin suuri vääryys"

Elina Kanerva muistelee edesmenneen puolisonsa Ilkka Kanervan tekstiviestikohua: "Koen, että Ilkalle tehtiin suuri vääryys" 1:29

Elina Kanerva muisteli vuoden 2008 tekstiviestikohua Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa.

Kansanedustaja Ilkka Kanervan kuolemasta tuli huhtikuun 14. päivä kuluneeksi tasan vuosi. Kanerva menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana 74-vuotiaana.

Ilkka Kanervan leski Elina Kanerva vieraili tiistaina 18. huhtikuuta Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa, jossa hän muisteli edesmennyttä puolisoaan ja heidän 23 vuotta kestänyttä yhteistä taivaltaan. Elina kertoi haastattelussa hänen ja Ilkan hyvistä hetkistä, mutta sivusi myös pariskunnan kohtaamia vaikeuksia.

Elinan ja Ilkan suhdetta koetteli aikoinaan vuoden 2008 tekstiviestikohu, jonka seurauksena Ilkka joutui eroamaan ulkoministerin tehtävistään. Elina kertoi, että kohu oli paitsi heidän suhteensa, niin myös Ilkan uran kovin paikka.

– Vaikka olin loukattu, niin koen, että Ilkalle tehtiin suuri vääryys. Hän ei ollut tehnyt virhettä työssään, vaan tämä oli hänen vapaa-aikaansa, Elina kertoi.

Elina kertoi olleensa ilman muuta loukkaantunut tapahtuneesta, mutta samaan aikaan hän oli tilanteessa Ilkalle Iäheisin ja tärkein tuki. Elinan mukaan hänen tunteensa olivat ristiriitaiset. 

– Mutta minä näin, miten lyöty Ilkka oli, niin minulla ei ollut sydäntä jättää häntä siinä tilanteessa yksin, Elina jatkoi.

Elinan mukaan hän antoi Ilkalle anteeksi. Anteeksianto ei kuitenkaan tapahtunut hetkessä, vaan vaati aikaa ja muun muassa keskusteluja.

– Olimme 23 vuotta yhdessä, niin nämä kohu-uutiset ja negatiiviset jutut ovat kuitenkin hirmu pieni osa niitä vuosia, mitä olimme yhdessä, Elina summasi.

Miten Ilkka tuki Elinaa syöpädiagnoosin keskellä? Mitä Elina ajattelee siitä, ettei Ilkka halunut kertoa syövästään julkisuudessa? Katso koko haastattelu videolta!

Erikoishaastattelussa Elina Kanerva 20:25

Lue myös:

    Uusimmat