Mainos

Eläväpintaiset seinät valloittavat suomalaiset kodit

Syksyn seinäpinnat ovat trendikkäästi rosoisia. Erikoisuutena ovat struktuurimaalit ja -tapetit, jotka tekevät tuloaan suomalaisiin koteihin.

Syksyn 2013 sisustustrendeissä erilaiset keinot elävöittää seinäpintaa ovat kovassa nosteessa. Struktuurimaalit ja -pinnoitteet houkuttelevat suomalaisia sisustajia hakemaan pintaefektejä seiniinsä.

– Teollinen tyyli tekee tuloaan, sellainen rosoinen ja sutattu pinta. Se vaatii sisustajalta vielä paljon rohkeutta, Keskon visual manager Päivi Laitinen-Slotte kertoo.

Pintamateriaalit leikittelevät myös tapetilla: mukana on maalattuja tapetteja ja struktuuritapetteja.

– Painokoneiden kehitys on mahdollistanut myös tapettien kehittämisen, design-päällikkö Marika Raike Tikkurilasta selvittää.

Seinillä leikitellään myös erilaisilla kuvioilla, jotka saattavat jatkua koko seinän mitan. Tapeteissa tekee tuloa vahva historiallinen tyyli, joka on entistä tummempaa ja vahvempaa.

– Trendi on selkeästi kalliimpaa, Laitinen-Slotte toteaa.

Trendikkäät metallivärit näkyvät myös tapeteissa

Värimaailma jatkaa vaatemuodistakin tutuin kiiltävin ja metallinhohtoisin sävyin. Myös luonnonläheiset ja hennot värit jatkavat voittokulkuaan.

– Hento akvarellityyli sopii suomalaiseen 40–50-luvun arkkitehtuuriin, Laitinen-Slotte kertoo.

Kirkkaat värit ja musta saavat seinätilaa

Luonnolliset harmaansävyt saavat rinnalleen kirkkaita efektivärejä. Suomalaiset eivät tyydy enää vain yhteen kirkkaaseen seinään, vaan koko huone saatetaan maalata vahvalla värillä.

– Valaisuratkaisut mahdollistavat rohkeammatkin valinnat ja ajan kanssa myös musta alkaa valloittaa yhä suurempia seinäpintoja, uskoo Raike.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Katja Kuikka / MTV3

Kuvat: Tikkurila Oyj, Jysk, MTV3

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja