Eläväpintaiset seinät valloittavat suomalaiset kodit

Syksyn seinäpinnat ovat trendikkäästi rosoisia. Erikoisuutena ovat struktuurimaalit ja -tapetit, jotka tekevät tuloaan suomalaisiin koteihin.

Syksyn 2013 sisustustrendeissä erilaiset keinot elävöittää seinäpintaa ovat kovassa nosteessa. Struktuurimaalit ja -pinnoitteet houkuttelevat suomalaisia sisustajia hakemaan pintaefektejä seiniinsä.

– Teollinen tyyli tekee tuloaan, sellainen rosoinen ja sutattu pinta. Se vaatii sisustajalta vielä paljon rohkeutta, Keskon visual manager Päivi Laitinen-Slotte kertoo.

Pintamateriaalit leikittelevät myös tapetilla: mukana on maalattuja tapetteja ja struktuuritapetteja.

– Painokoneiden kehitys on mahdollistanut myös tapettien kehittämisen, design-päällikkö Marika Raike Tikkurilasta selvittää.

Seinillä leikitellään myös erilaisilla kuvioilla, jotka saattavat jatkua koko seinän mitan. Tapeteissa tekee tuloa vahva historiallinen tyyli, joka on entistä tummempaa ja vahvempaa.

– Trendi on selkeästi kalliimpaa, Laitinen-Slotte toteaa.

Trendikkäät metallivärit näkyvät myös tapeteissa

Värimaailma jatkaa vaatemuodistakin tutuin kiiltävin ja metallinhohtoisin sävyin. Myös luonnonläheiset ja hennot värit jatkavat voittokulkuaan.

– Hento akvarellityyli sopii suomalaiseen 40–50-luvun arkkitehtuuriin, Laitinen-Slotte kertoo.

Kirkkaat värit ja musta saavat seinätilaa

Luonnolliset harmaansävyt saavat rinnalleen kirkkaita efektivärejä. Suomalaiset eivät tyydy enää vain yhteen kirkkaaseen seinään, vaan koko huone saatetaan maalata vahvalla värillä.

– Valaisuratkaisut mahdollistavat rohkeammatkin valinnat ja ajan kanssa myös musta alkaa valloittaa yhä suurempia seinäpintoja, uskoo Raike.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Katja Kuikka / MTV3

Kuvat: Tikkurila Oyj, Jysk, MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja