Mainos

Eläintarina Korkeasaaresta: Orpo ja sairastellut villisika Töpseli löysi tyttöystävän

Viime toukokuussa Sipoon Talmassa pihapiiriin tallusteli erikoinen ilmestys. Emonsa kadottanut villisian poikanen oli seurankipeydessään hakeutunut ihmisten seuraan.

Pelastuslaitos toimitti vain kaksikiloisen orvon possunalun turvaan Korkeasaareen. 

Töpseliksi ristityn villisian vastoinkäymiset eivät kuitenkaan loppuneet emosta ja sisaruksista eksymiseen: sillä todettiin nuoruusiän epilepsia. Keskikesällä Töpseli sai pahan kohtauksen, josta toipuminen kesti kauan.

Taistelijan luonnetta osoittanut sika on kuitenkin syksyn mittaan tervehtynyt ja nyt elämä hymyilee. Se on päässyt mellastamaan vastavalmistuneeseen villisikatarhaan ja on nyt esillä yleisölle. Tarhasta löytyy muun muassa iso mutalätäkköpohja ja oljilla pehmustettu suojakatos.

Ja mikä parasta: Töpseli on saanut tyttöystävän, kun Ähtärin eläinpuistosta saapunut Lilli on muuttanut sen kanssa asumaan. Eläintenhoitaja Anne Pääkkönen kuvailee kuuden veljen kanssa varttunutta tyttösikaa temperamenttiseksi.

– Se on tottunut poikien keskellä pitämään puolensa. Se on Töpseli, joka vielä väistää, Pääkkönen naurahtaa.

– Töpseli oli tottunut olemaan yksin ja leikkikaluna oli koripallo, jota se töni. Sitten se meni totta kai ottamaan kontaktia ja tönäisi tyttöä. Tyttö tönäisi takaisin, mikä oli Töpselille hivenen hämmentävää.

Pääkkönen kuvailee Töpseliä rauhalliseksi luonteeksi, jolla on mainio ruokahalu. Järin älykäs se ei kuulemma ole. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.