Elä täydempää elämää: Näin olet kiltimpi itsellesi

Työn ja ihmissuhteiden viidakossa moni muistaa olla kiltti toisille, mutta unohtaa itsensä. Näillä vinkeillä opit olemaan kiltimpi myös itsellesi.

Helmi kokosi ohjeet kiltimpään elämään. Kun muistat olla armollinen itsellesi, elämänlaatusi paranee.

1. Järjestä aikaa itsellesi

Suhaatko arkeasi lasten harrastusten, työn ja ystävien auttamisen välimaastossa? Unohda välillä muut ja keskity täysin itseesi. Varaa kerran viikossa päivä, jolloin teet pelkästään niitä asioita, joista itse pidät. Pyydä miestäsi apuun ja anna hänen tehdä kotityöt ja hakea lapset harrastuksista. Mieskin hyötyy, kun olet rentoutuspäivän jälkeen hyvällä tuulella.

2. Kehitä itseäsi

Lue ajatuksia herättävää kirjallisuutta tai aloita uusi harrastus. Yritä päästä eroon ajatuksista, joiden mukaan olisit liian vanha aloittamaan uutta, sinulla ei olisi vaadittavia taitoja tai et muuten vain osaa. Olet itse itsesi pahin vihollinen.

3. Nuku riittävästi

Nuku yksi ylimääräinen tunti yössä ja jaksat herätä pirteämpänä uuteen aamuun. Jaksamisen kannalta on tärkeää pitää huolta perusasioista.

4. Liiku paljon

Liikkuminen on paras tapa tehdä palvelus sekä mielellesi että ruumiillesi.

5. Ota lomaa

Unohda ylityöt, älä ole liian kiltti. Pidä lomasi oikeasti. Ja täytä ne oikeasti rentouttavalla tekemisellä, tai mikäli haluat, ole tekemättä yhtään mitään.

6. Rauhoitu hiljaisuudessa

Monet ovat jatkuvasti kontaktissa ulkomaailmaan netin ja kännykän kautta. Aivomme eivät pääse rauhoittumaan hetkeksikään. Kuuntele hiljaisuutta, se rauhoittaa.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock/Newmedia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja