EKP jätti jälleen ohjauskorot ennalleen

Euroopan keskuspankki EKP on odotetusti jättänyt ohjauskorot ennalleen tämän päivän kokouksessaan. EKP sanoi pysyvänsä riittävän rajoittavalla tasolla niin kauan, kunnes inflaatio saadaan palautettua kahden prosentin tavoitteeseen.

EKP teki saman ratkaisun myös kahdessa edellisessä kokouksessaan loppuvuodesta. Lokakuun kokouksessaan EKP päätti pitkän koronnostojen sarjan.

Perusrahoitusoperaatioiden korko on siis edelleen 4,5 prosenttia, maksuvalmiusluoton korko 4,75 prosenttia ja talletuskorko neljä prosenttia.

Kokonaisinflaatio on EKP:n mukaan nopeutunut energian hintakehitykseen liittyvän vertailuajankohdan vaikutuksen takia. Pohjainflaatio taas on hidastunut edelleen ja aiempien koronnostojen vaikutus välittyy yhä voimakkaasti rahoitusoloihin, EKP toteaa.

Lagarde: keskustelu korkojen laskusta ennenaikaista

EKP:n pääjohtaja Christine Lagarde sanoi viime viikolla, että ensimmäinen ohjauskorkojen laskeminen olisi todennäköistä vasta kesällä. Tämän päivän tiedotustilaisuudessa pääjohtaja sanoi neuvoston olevan yhtä mieltä siitä, että keskustelu ohjauskorkojen laskusta olisi ennenaikaista.

Lagarde varoitti tiedotustilaisuudessa, että jännitteet Lähi-idässä sekä merenkulun häiriöt Punaisellamerellä voivat työntää euroalueen inflaatiota entistä korkeammaksi.

EKP:n mukaan keskipitkän aikavälin inflaationäkymät ovat tuoreimpien tietojen mukaan kutakuinkin neuvoston aiemman arvion mukaiset.

Lue myös:

    Uusimmat