EK1: Kalle Rovanperä teki historiaa ja päihitti muut suomalaiset!

Kalle Rovanperä teki historiaa Monte Carlon ensimmäisellä erikoiskokeella, kun hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin tehdaskuljettaja rallin MM-sarjassa. Rovanperä päihitti heti kättelyssä muun muassa muut suomalaiset.

Rovanperä oli pätkän viidenneksi nopein. Hän jäi Toyotan tallikaveristaan Sebastien Ogierista 10,2 sekunnin päähän.

– Olin ehkä hieman liian aggressiivinen ja renkaat ylikuumenivat. Mutta pätkä oli upea, nautin ajamisesta, Rovanperä sanoi maalissa WRC Liven mukaan.

19-vuotias Rovanperä oli nopein suomalaiskolmikosta. Fordin Teemu Suninen oli seitsemänneksi nopein (+17,1) ja Esapekka Lappi kahdeksanneksi nopein (+21,6).

Suninen ja Lappi kärsivät moottorin ylikuumentumisesta, mikä haittaisi heidän avaustaan. M-Sportin Fordit keräsivät huomattavasti enemmän lehtiä tuuletusaukkoihin kuin muiden valmistajien autot. 

Rovanperä päihitti myös rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin, joka jäi Hyundailla seitsemän kymmenyksen päähän suomalaisesta.

Kärjessä Toyotan ranskalaiskuljettaja Ogier, Hyundain virolaiskuski Ott Tänak ja Toyotan britti Elfyn Evans kävivät kiivasta taistoa. Tänakin ero Ogieriin oli 1,8 sekuntia ja Evansin 1,9 sekuntia.

Monte Carlon MM-ralli, tilanne EK 1/16:

 1. Sebastien Ogier   Toyota     9.53,4
 2. Ott Tänak         Hyundai      +1,8
 3. Elfyn Evans       Toyota       +1,9
 4. Thierry Neuville  Hyundai      +6,4
 5. Kalle Rovanperä   Toyota      +10,4
 6. Sebastien Loeb    Hyundai     +10,9
 7. Teemu Suninen     Ford        +17,1
 8. Esapekka Lappi    Ford        +21,6
 9. Takamoto Katsuta  Toyota      +27,2
 10. Gus Greensmith   Ford        +33,7

Lue myös:

    Uusimmat