Mainos

EK:n Fagernäs toivoo rohkeampaa yritysten tukipolitiikkaa

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan mielestä julkisten rahoittajien olisi otettava nykyistä suurempia riskejä rahoittaessaan kasvuyrityksiä.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs kiirehtii toimia, joilla parannetaan kasvuyritysten toimintaedellytyksiä ja kansainvälistymistä.

-Julkisten rahoittajien on nostettava selvästi riskinottokykyään, jotta yritykset lähtisivät tavoittelemaan entistä useammin kasvua ja kansainvälistymistä, sanoi Fagernäs puhuessaan Vaasassa järjestetyillä EK:n elinkeinopäivillä.

Fagernäsin mukaan Suomen pääomasijoitusmarkkinoiden ongelmana on se, että kasvuvaiheessa oleville yrityksille löytyy kyllä rahoitusta, mutta siemenvaiheen yritysten sekä toimintaansa vasta aloittelevien yritysten on vaikea saada rahoitusta. Siemenvaiheen yrityksellä tarkoitetaan yritystä, joka ei ole aloittanut vielä varsinaista yritystoimintaa. Tällainen yritysaihio tarvitsee rahaa muun muassa tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä liiketoimintakonseptien kehittämiseen.

Fagernäsin mukaan julkisten rahoittajien olisikin entistä rohkeammin tuettava yrityksiä niiden toiminnan alkumetreillä, ei niinkään jo kasvuvaiheessa olevia yrityksiä. Kasvuvaiheen yrityksillä on paremmat mahdollisuudet saada riskirahaa myös yksityisiltä pääomasijoitusmarkkinoilta.

-Myös yksityisiä pääomasijoitusmarkkinoita on samalla kehitettävä, tähdensi Fagernäs.

Hänen mukaansa osakemarkkinoita ja pääomasijoitustoimintaa on kehitettävä niin, että ne tukevat kotimaista yrittäjyyttä ja houkuttelevat Suomeen ulkomaista pääomaa. Esimerkiksi suomalaisiin rahastoihin sijoitetun ulkomaisen pääoman pääomaverotus tulisi Fagernäsin mukaan poistaa pikaisesti.

-Suomen pääomasijoitusmarkkinat kehittyivät voimakkaasti 1990-luvun jälkipuoliskolla, mutta olemme edelleen keskitasoa Euroopassa. Tavoitteeksi on asetettava vähintään eurooppalainen kärki. Tämä on välttämätöntä, jotta investoinnit saadaan kasvuun ja työllisyys nousuun hallituksen tavoitteiden mukaisesti, linjasi Fagernäs.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.