Mainos

EK: Kilpailukykysopimukseen on saatava kaikki mukaan

Elinkeinoelämän keskusliitto EK odottaa, että kaikki SAK:laiset ammattiliitot lähtevät mukaan kilpailukykysopimukseen. Nyt sopimuksen ulkopuolelle on jäämässä peräti 40 % SAK:n jäsenistä.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies tähdentää, että kilpailukykysopimus on niin tärkeä Suomelle ja suomalaisille työpaikoille, että siihen tarvitaan mukaan kaikki.

– Kuten työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat todenneet, Suomen talouden tila on vakava ja Suomi kärsii poikkeuksellisen pitkästä taantumasta ja heikosta työllisyydestä. Tästä syystä on välttämätöntä, että SAK jatkaa ponnisteluja ja tulee kattavasti mukaan yhteiseen ratkaisuun, Häkämies toteaa.

– Vaikka sopimuksen hyväksyminen tuntuu joistakin ammattiliitoista vaikealta, täytyy miettiä, mikä on vaihtoehto. Epäilen, että vaihtoehto olisi työllisyyden kannalta huonompi eikä katkaisisi julkisen talouden velkaantumiskierrettä.

Häkämies antaa kiitosta siitä, että suuri valtaosa palkansaajista on jo sitoutunut ratkaisuun.

– Se ei varmastikaan ole ollut helppoa, mutta ihmiset ovat valmiita tinkimään yhteisen hyvän ja paremman tulevaisuuden vuoksi. Kaikki tietävät myös sen, että tämäkään ratkaisu ei vielä poista kaikkia vuosien saatossa syntyneitä talouden ja kilpailukyvyn ongelmia. Ratkaisu on kuitenkin tärkeä askel oikeaan suuntaan. Suomi tarvitsee tämän sopimuksen, Häkämies sanoo.

SAK:n hallitus hyväksyi tänään aiemmin alustavasti neuvottelutuloksen yhteiskuntasopimuksesta äänestyksen jälkeen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.