Mainos

Stubb: Pallo on nyt työmarkkinajärjestöillä

Yhteiskuntasopimuksessa pallo on nyt vahvasti työmarkkinajärjestöillä, sanoo valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.).

Hänen mukaansa työmarkkinajärjestöjen tehtävä on määrittää se, miten kattavasti järjestöjen on oltava neuvotteluissa mukana.  

– On heidän tehtävänsä pitää huoli siitä, että neuvottelut lähtevät liikkeelle mahdollisimman kattavasti. He päättävät kattavuuden asteen, Alexander Stubb sanoi Brysselissä saapuessaan euromaiden valtiovarainministerien kokoukseen.  

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n mukaan liittokohtaisia soveltamisneuvotteluja ei toistaiseksi aloiteta, koska sopimusta ei voida tällä kattavuudella hyväksyä. 

Stubb kommentoi EK:n linjausta sanomalla, että hallitus vain toteaa toivovansa neuvottelujen pääsevän alkuun,   

– Meidän tehtävä on sitten tehdä vaikutusarviot kesäkuussa siihen, miten hyvin työmarkkinajärjestöt ovat onnistuneet viemään sekä yhteiskuntasopimuksen että paikallisen sopimisen omiin työehtosopimuksiinsa, Stubb totesi.

SAK:n hallitus hyväksyi aiemmin tänään alustavasti neuvottelutuloksen yhteiskuntasopimuksesta. SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mielestä kilpailukykysopimuksen aikaansaaminen on nyt kiinni EK:sta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.