Mainos

EK hyväksyy myös yhteiskuntasopimuksen

Elinkeinoelämän keskusliiton hallitus on hyväksynyt kilpailukykysopimuksen ja suosittaa liitoilleen neuvottelujen välitöntä aloittamista.

EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan hallituksen päätös ei ollut yksimielinen. Hänen mukaansa selkeä enemmistö oli neuvottelujen kannalla.

Häkämies toivoi, että sopimuksen kattavuus voisi vielä parantua. Hänen mukaansa liittokohtaiset neuvottelut pitää saada nyt välittömästi käyntiin.

– Nyt pitää tehdä kaikki mahdollinen työ sen eteen, että asiat menevät eteenpäin, tämä sopimus hyväksytään ja hallitus pitää sitä riittävän kattavana ja sisällöltään oikeana, Häkämies sanoi.

Palvelualojen ammattiliitto (PAM) kertoi iltapäivällä, että se lähtee alakohtaisiin neuvotteluihin kilpailukykysopimuksesta erittäin tiukoin reunaehdoin.

PAM odottaa työnantajalta vakavaa asennoitumista neuvotteluihin erityisesti siinä, miten osa-aikaisten asema turvataan työajan pidentämisen yhteydessä.

Muita reunaehtoja ovat luottamusmiehen tasavertaisen aseman turvaaminen sekä se, että paikallisen sopimisen selviytymislausekkeesta ei saa tulla palkanalennusautomaattia. Lisäksi PAM haluaa edistää sitä, että sairauslomalle voi jäädä omalla ilmoituksella tietyksi ajaksi.

EK:n Häkämiehen korosti, että liittokohtaiset soveltamisneuvottelut koskevat sopimuksen sisällä olevia sovittuja asioita. EK:n mukaan PAMin toive omailmoituksen käyttöönotosta sairauspoissaoloissa ei kuulu sopimuksessa sovittuihin asioihin, eikä sopimusta voida avata.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.