Eivätkö autoilijat tiedä, mitä tämä liikennemerkki tarkoittaa? Poliisi: "Harmillisen paljon tulee oikaisuvaatimuksia"

Tiedätkö, miten taajamamerkki vaikuttaa nopeusrajoitukseen?

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein twiittasi aiemmin tällä viikolla, että isolla osalla autoilijoista on vaikeuksia ymmärtää, mitä taajamaa ilmaiseva liikennemerkki tarkoittaa.

Suomen tieliikenteessä taajamalla tarkoitetaan liikennemerkillä E22 merkittyä aluetta, jossa nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa, ellei toisin ole mainittu. Kyseinen liikennemerkki on ollut käytössä vuodesta 1982 asti.

Pastersteinin mukaan juuri tämä taajamaa ilmaisevaan liikennemerkkiin sisältyvä nopeusrajoitus ei ole kaikilla autoilijoilla hallussa.

– Harmillisen paljon tulee automaattivalvonnan ylinopeustapauksista oikaisuvaatimuksia sen vuoksi, että kuljettaja ei tunne taajamamerkkiin liittyvää viidenkympin nopeusrajoitusta, Pasterstein twiittasi.

Hän julkaisi myös kuvan paikasta, jossa nopeus laskee porrastetusti. Ensin nopeusrajoitus putoaa 60 kilometriin tunnissa, sen jälkeen taajamamerkillä 50 kilometriin tunnissa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Ylikomisario Dennis Pastersteinia lyötiin vasaralla päähän 0:47
VIDEO: Ylikomisario Dennis Pastersteinia lyötiin vasaralla päähän.

Taajamamerkki sisältää tämän 50 tuntikilometrin aluenopeusrajoituksen eli sen yhteydessä käytetään nopeusrajoitusmerkkiä vain, jos rajoitus poikkeaa tästä.

Taajaman sisällä voi olla erikseen merkitty 60 km/h:n rajoitus, mutta taajamissa käytetään paljon myös 30 ja 40 km/h:n rajoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat