Eikö sähköikkuna ota auetakseen? Yleisimmät syyt vian takana

1:32
Lapset keksivät nerokkaan tavan tuulilasin puhdistamiseksi!

Vaikka sää ei vielä ole erityisen lämmintä, harmittaa auton sähköikkunan toimimattomuus näin kevättalvellakin. The Supercar Blog -sivusto listasi yleisimmät syyt vikaan.

Haluat avata ikkunan huikataksesi parkkipaikalla kävelevälle tutulle heipat tai noukkiaksesi autokaistalta tilaamasi ruoat. Mutta ikkuna ei ota auetakseen. Raivostuttava vika on onneksi helposti paikannettavissa. Pelkästään vian tiedostaminen ei kuitenkaan riitä, se on myös korjattava. Siinä auttaa parhaiten ammattilainen.

1. Rasitus

Liian paksut ikkunat voivat kuormittaa sähköikkunan avautumista sääteleviä moottoreita. Esimerkiksi tummennusten hankkiminen ikkunaan voi tässä tapauksessa estää sujuvan aukeamisen ja sulkeutumisen.

Rasitusta aiheuttaa myös huurtuneiden sähköikkunoiden käyttäminen.

2. Ongelmat säätimessä

Yksi yleisimmistä sähköikkunan vioista on huonosti toimiva säädin. Jos ikkuna ei aukea nappia painamalla, napin painaminen aiheuttaa tavallisesta poikkeavan kovan äänen, ikkuna aukeaa toispuoleisesti tai sulkeutuu kiinni hyvin hitaasti, eikä välttämättä edes kokonaan, on vika todennäköisesti sähköikkunan säätimessä.

Mikäli sähköikkuna toimii moitteettomasti kuljettajan penkin vieressä olevasta pääkytkimestä, ongelma ei todennäköisesti ole kuin toimimattoman ikkunan säätimessä. Kannattaa kuitenkin vielä varmistaa, ettei syy ole vahingossa pohjaan painetussa lukitusnappulassa.

3. Sulake

Jos sähköikkunan säädintä painaessa ei kuulu ääntä, voi auton sulake olla palanut tai vääränlainen. Sulakkeen palaminen johtaa yleensä muihin auto-ongelmiin kuin vain sähköikkunan toimimattomuuteen. Tarkista tilanne auton sulakerasiasta ja vaihda sulake tarvittaessa.

4. Moottori

Eikö vikaa vieläkään löydy? Siinä tapauksessa on mahdollista, että sähköikkunan temppuilu on seurausta viallisesta tai tehottomasta moottorista. Tarkista, ovatko moottorin liitännät kunnossa ja onko moottorissa virtaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja