Mainos

Eikö paino putoa? 5 asiaa, jotka lääkärit toivovat sinun tietävän laihduttamisesta

Joukko asiantuntijoita kertoo, mitä tehdä, jos paino ei tunnu putoavan sitten millään. 

Redbookmag-sivusto on koonnut yhteen lääketieteen asiantuntijoiden parhaat laihdutusvinkit, jotka taatusti toimivat. Jos tavoitteeseesi on vielä matkaa, ota seuraavat vinkit käytäntöön.  

1. Terveellistäkin ruokaakin voi syödä liikaa

Niin hullulta kuin se kuulostaakin, joskus terveellinen ruokavaliosi voi olla syynä siihen, että vaa’an lukema ei putoa. Laihduttajan kannattaakin muistaa, että myös terveellisiä ruokia voi syödä liikaa, joten valitse ne viisaasti.

Aamupalalla ja välipalaksi nautitut pähkinät sisältävät runsaasti kilokaloreita, samoin kuin sokeripitoiset hedelmät, kuten banaanit ja viinirypäleet. Asiantuntijat suosittelevat pähkinöiden määrän rajoittamista ja hedelmien vaihtamista marjoihin. Jo näiden pienten muutosten avulla painosi voi kääntyä hyvinkin pian laskuun.

1:29

2. Farkut kertovat enemmän kuin vaaka

Lihas painaa rasvaa enemmän, joten vaikka et huomaisikaan eroa vaa’an lukemassa, saatat huomata sen vaatteistasi. Lihasten hankkiminen on vain ja ainoastaan hyvä asia, sillä vahvat lihakset auttavat sinua polttamaan rasvaa.

Vaa’an tuijottamisen sijaan kannattaakin keskittyä liikkumaan edes vähän joka päivä. Pian saatat huomata, että vanhat farkkusi sujahtavat jalkaasi kuin itsestään. 

3. Älä anna stressille valtaa

Stressihormoni kortisoli saa meidät himoamaan etenkin sokerisia ja hiilihydraattipitoisia ruokia. Herkkujen sijaan kannattaa kehon tarpeet tyydyttää rouskuvilla vihanneksilla ja terveellisiä rasvoja sisältävillä ruoilla.

Herkkuhimojen varalle kannattaa myös kirjottaa lista asioista, joita voisit ryhtyä tekemään jääkaapilla ravaamisen sijaan. Voisitko karkkipussin sijaan sittenkin lievittää stressiä muilla tavoin, kuten lukemalla kirjaa, kuuntelemalla musiikkia tai lähtemällä kävelylle?

4. Tiedosta, oletko laihaläski

Moni meistä on taatusti kuullut termin laihaläski, mutta harva ymmärtää sen riskejä. Vaikka henkilön paino olisikin normaali, hänellä saattaa olla runsaasti rasvaa sisäelintenympärille, mikä nostaa etenkin kakkostyypin diabeteksen ja sydänsairauksien riskiä.

Paras tapa saada tämä huono rasva katoamaan on säännöllinen liikunta ja ruokavalio. Jätä sokeri pois ruokavaliosta ja lisää liikuntarutiineihisi enemmän voimaharjoittelua ja korkean intensiteetin liikuntaa.  

5. Voit aina aloittaa uudelleen

Aivan kuten elämäkin, laihduttaminen on matka, joka on täynnä niin ylä- kuin alamäkiäkin. Silloin kun motivaatio lopahtaa, kannattaa muistuttaa itselleen, että aina on mahdollisuus aloittaa alusta.

Keskity vain uudelleen ja aloita alusta, niin monta kertaa kuin sinun tarvitsee. Sinusta on siihen! Se on taatusti paljon parempi vaihtoehto kuin luovuttaminen. 

Lähde: RedBookMag  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.