Eija Vilppaan ovela kikka lipaskeräyksessä: Syyllistin terassilla lounastajia

Energinen näyttelijä Eija Vilpas on toiminut Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä jo yli 20 vuotta.

Keskiviikkona Helsingissä julkaistiin Unicefin uusi hyvän tahdon lähettiläs. Pestin otti vastaan Putouksesta tuttu juontaja Jaakko Saariluoma. Paikan päällä tilaisuudessa oli myös lukuisia aiemmin lähettiläiksi valittuja konkareita. He kaikki toivottivatkin Saariluoman sydämellisesti mukaan joukkoonsa.

Tilaisuus oli täynnä herkistäviä puheita, kyyneleitä ja myös naurua. Rempseänä näyttelijänä tunnettu Eija Vilpas muisteli omia kokemuksiaan hyväntekijänä.  Vilpas valittiin Unicefin hyvän tahdon lähettilääksi vuonna 1993.

Vilpas kertoi lähteneensä innolla mukaan muun muassa janopäiväkeräykseen. Esimerkillään Vilpas osoitti, miten helppoa hyvän tekeminen oli. Tosin ovela näyttelijä keksi myös omia kikkoja rahankeruuseen.

– Töölön torilla tuli liikuttua ja kerättyä rahaa. Sitten välillä kävelin ravintolan terassin ohi, kun ihmiset istuivat siellä syömässä. Kävin vähän syyllistämässä, että on teillä kuitenkin varaa syödä kunnon lounasta, Vilpas nauratti yleisöä.

Vilpas kertoo nauttineensa hyväntekeväisyystyöstä, jossa hän pääsee tapaamaan ihmisiä rennoissa merkeissä. Samalla tulee saatua myös raikasta ilmaa.

– Välillä sain ihmisiltä kommentteja, että ”sinä olet niin hyvä näyttelijä, että kyllä minä sinulle annan rahaa”. Piti sitten vähän tarkentaa, että ei tämä raha nyt minulle tule, Vilpas nauraa.

Vilpas ja muut hyvän tahdon lähettiläät toivottivat Saariluoman ilolla mukaan joukkoonsa.

– Nähdään sitten Töölon torilla! Vilpas hihkaisi.

Axl Smith puolestaan muistutti Saariluomaa olemaan tarkkana sen suhteen, mitä hän lapsille kertoisi hyäntekeväisyysmatkoistaan. Smith oli itse ollut matkalla Länsi-Afrikassa ja kertonut lapsille lounashetkestään.

– Lapset sattuivat kysymään, että mitä olin Afrikassa syönyt. Kerroin sitten syöneeni muhennosta, joka olikin ollut koiraa. Tämän jälkeen yritin jatkaa keskustelua hyväntekeväisyydestä, mutta kaikki kysymykset liittyivät sitten siihen koiraan: Minkä niminen koira se oli ollut? Mikä rotu?

Lue myös:

    Uusimmat