Mainos

Ei sosiaali- ja terveysviranomaisia, vaan perhetyöntekijöitä

SuomiAreenan "Periytyykö lasten ja nuorten hyvinvointi" -keskustelutilaisuudessa Porissa nostettiin esille tuttuja aiheita ja sohaistiin arempaa.

Tampereen yliopiston dosentti Matti Rimpelä painotti, että terve lapsi voi huonosti, jos kehitysyhteisö voi huonosti. Sosiaali ja terveysalan ammattilaiset tulisi Rimpelän mielestä ensin kouluttaa perhetyöntekijöiksi ja vasta sitten sosiaali- ja terveysalan ammattilaiseksi. Palvelurakenne kaipaisi täysremontin, jolloin perhe saisi tuen arkeensa kokonaisvaltaisesti, ei vanhojen ja jäykkien palvelurakenteiden sirpaleisuudesta.

Tuore kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) nosti esiin aremman teeman ja peräsi arvokeskustelua avioerojen vaikutuksesta lapsiin ja rohkaisi puhumaan avioerojen ehkäisystä.

- Mitä voisimme tehdä, jotta ns. turhilta eroilta vältyttäisiin, pohti Salonen.

- Vanhemmat tietävät vanhan valistuksen pohjalta, että lasten hampaat pitää pestä, mutta miten toimitaan, kun vanhemmille tulee ristiriitaa?

Salosen mielestä ei riittävästi puhuta siitä, miten avioeroja pystyttäisiin ehkäisemään.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton johtava asinatuntija Esa Iivonen puolestaan korosti, että koulutus on kaikkein vaikuttavin nuorten syrjäytymistä ehkäisevää tekijä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.