Mainos

Ei ole aina merkki onnellisuudesta – kissan kehräys saattaa viestiä myös näistä asioista

Jos kissasi ryhtyy kehräämään täysin odottamattomana hetkenä, asiasta saattaa olla syytä huolestua.

Olemme tottuneet liittämään kissan kehräämisen ääneksi, joka on osoitus ennen kaikkea ilosta ja tyytyväisyydestä. Vaikka silittäminen ja muut huomionosoitukset saavat kissan kehräämään, kaikissa tilanteissa kehrääminen ei viesti ainoastaan tyytyväisyyttä.

Kissojen viestintään perehtyneen tutkimuksen mukaan kissa voi viestiä kehräyksellään hyvinkin erilaisia asioita, kuten stressiä, kipua ja pelkoa. Silloin kun kehräys viestii muusta kuin tyytyväisyydestä, puhutaan niin kutsutusta asiaankuulumattomasta kehräyksestä.

Kissa saattaa yrittää viestittää sinulle muutoksista tai stressistä

Niissä stressaavissa tilanteissa, joissa koira saattaisi vinkua ja etsiä turvaa omistajastaan, itsenäiset kissat huolehtivat itsestään kehräämällä. Kissat saattavat kehrätä rauhoitellakseen itseään stressaavan tilanteen, esimerkiksi myrskyn tai ilotulituksen aikana. Kehräys auttaa niitä sulkemaan ulkopuolelta tulevat, pelottavat äänet.

Joskus myös elinympäristön muutokset saattavat laukaista kissassa stressiä, jota se pyrkii lievittämään kehräyksen avulla. Selittämätön kehräys saattaa kertoa myös kivusta, jota kissa pyrkii kehräämisen avulla sietämään.

Jos kissa kehrää oudolla hetkellä, kannattaa sen käytökseen kiinnittää aiempaa tarkempaa huomiota. Kissasi saattaa yrittää viestittää sinulle, että kaikki ei ole kunnossa.

***


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja