Bemarikuski posotti lähes satasta kolmenkympin alueella Helsingissä – videolle tallentui hetki, kun kuljettaja tajusi jääneensä kiinni

BMW-kuski kaahasi Helsingin keskustassa lähes satasta kolmenkympin alueella 0:25
Poliisiauto oli tunnelin suulla vastassa kaaharia. BMW-kuski määrättiin tempustaan ajokieltoon. Häntä epäillään liikenneturvallisuuden törkeästä vaarantamisesta. Katso tilanne videolta.

Järjetön luukutus keskustatunnelissa johti Helsingissä BMW-kuskin ajokieltoon. Lopullinen rangaistus selviää oikeudessa.

Helsingin poliisin liikennevalvontatoimintojen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi Twitterissä maanantaina videon BMW-kuljettajasta, jota epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kuljettaja ajoi Helsingin keskustassa Mallaskadun tunnelissa poliisin tutkaan 95 kilometrin tuntinopeutta, vaikka tunnelissa on kolmenkympin rajoitus. Vauhtia on saattanut olla enemmänkin, sillä kyseinen lukema mitattiin tunnelin loppupäässä. Tapaus sattui tiistaina 24. tammikuuta hieman ennen iltakuutta.

– Nämä kuskit pyritään "liputtamaan sivuun" jo Helsingin sisääntuloväylillä, Pasterstein sanoo.

Miksi poliisi puuttuu tällaisiin?

Ylikomisarion kommentti on osoitettu heille, jotka saattavat kyseenalaistaa ylinopeuksiin puuttumisen taajamien ulkopuolella ja muualla, missä siitä ei ole samanlaista vaaraa esimerkiksi jalankulkijoille. Pasterstein on aiemmin julkaissut videon juuri tällaisesta tilanteesta, kun kohti Helsinkiä ylinopeudella ajava kuljettaja pysäytetään jo ennen taajamaan saapumista.

Myös jutun yläpuolella olevan videon Twitter-kommenteissa hämmästeltiin sitä, miksi poliisi puuttuu ylinopeuksiin, jos jalankulkijoita ei ole ollut vaarassa.

– Eihän kuski ajanut ylinopeutta suojatien yli missään vaiheessa. Eihän tuolla tunnelissa kukaan kävele tai jos kävelee niin kävelee kyllä väärässä paikassa. Se on autoille ei jalankulkijoille, yksi kommentoija ihmetteli kyseenalaistaen poliisin perustelut puuttua BMW-kuskin toimintaan.

Kortti lähti

Tunnelissa kaahannut kuljettaja määrättiin tekonsa jälkeen välittömästi ajokieltoon, eli poliisin kovaa vauhtia täyttyvä korttihylly sai jälleen lisää täytettä. Rangaistuksesta päättää aikanaan tuomioistuin.

Artikkelin yläpuolella olevalla videolla on nähtävissä hetki, jolloin BMW-kuljettajalle valkenevat tekonsa välittömät seuraukset. Kovalla vauhdilla ulos tunnelista ajava kuski hidastaa vauhtiaan tuntuvasti havaitessaan poliisiauton, joka pian kääntyykin Bemarin perään valot välkkyen.

Mallaskadun tunneli on Sinebrychoffin puiston alittava yksisuuntainen tunneli, joka alkaa Hietalahdenrannasta ja päättyy Uudenmaankadulle. Vuonna 1969 avattu tunneli on sallittu vain moottoriajoneuvoille.

Lue myös:

    Uusimmat