Ei miehiä! 106-vuotias nainen uskoo sinkkuuden olevan syy pitkään ikään

8:11

Pitkän iän salaisuus on ilmeisesti vapaassa elämässä, jos 106-vuotiasta brittinaista on uskominen.

Yllä olevalla videolla Henriikka Rönkkönen kertoo, millaista on olla "Suomen tunnetuin sinkku".

Siinä missä joku toinen kiittelee pitkästä iästään päivittäisiä bataatteja ja toinen jokapäiväistä oluen juomista, on hiljattain 106 vuotta täyttäneellä Madeline Dyella tarjota kolmaskin keino pidentää elinikää. 

– Aina kun joku kysyy häneltä menneistä romansseista tai siitä, onko hänellä ollut aviomies, hän sanoo 'minulla ei ole koskaan ollut sellaista, siksi olen tämän ikäinen', nauraa englantilaisen Dyen siskontytär Diana Heaton, 80, Yahoo Newsin haastattelussa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Heatonin mukaan Dye vitsailee, ettei hänen ole tarvinnut kestää avioliiton mukanaan tuomaa stressiä. Dye ei ole koskaan käynyt edes treffeillä. 

Kaikki eivät ole samaa mieltä Dyen kanssa. 108-vuotias Esmond on nimittäin kertonut oman pitkän ikänsä salaisuuden, ja se on nimenomaan hyvä vaimo.

Sinkuilla asiat ovat kuitenkin ihan hyvin, sillä  ainakin erään tutkimuksen mukaan sinkkuus voi merkitä korkeaa älykkyyttä.

Brittinaisen pitkään ikään saattanee kuitenkin vaikuttaa sekin, että vuonna 1912 syntynyt Dye on kävellyt suurimman osan elämästään päivittäin kolmen kilometrin matkan jyrkkää rinnettä neljä kertaa päivässä mennessään töihin ja takaisin. 

Hoivakotiin Dye muutti vasta 103-vuotiaana.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja