Älykkyys karkottaa miehet – fiksut naiset ovat usein sinkkuja!

Miehet viehättyvät ajatuksesta tapailla älykkäitä naisia – mutta eivät sitten pidäkään todellisuudesta. Näin väittävät tutkijat, jotka tekivät useita tutkimuksia aiheesta.

Oletko sinkku tai onko sinulla monta sinkkuystävää? Sinkkuus voi merkitä korkeaa älykkyyttä, ainakin jos uskoo kolmen amerikkalaisyliopiston tekemää tutkimusta. 

Tulokset julkaistiin Personality and Social Psychology Bulletin -lehden marraskuun numerossa. Yhteenvetona tutkimuksessa todettiin, että miehet pitävät älykkään naisen treffailua pelottavana.

Yli sadalle miehelle kerrottiin ensin hypoteettinen tilanne, jossa nainen joko oli miestä parempi tai huonompi matematiikan tai englannin kurssilla. Tämän jälkeen naista piti ajatella romanttisena kumppanina. Miehet arvioivat naisen, joka oli heitä parempi kyseisissä aineissa, haluttavampana kumppanina.

Tutkimuksen toisessa vaiheessa, kun miehiltä kysyttiin, tapailisivatko he kyseistä naista tosielämässä, huomattiin kuitenkin, että miehet jänistivät. He eivät enää pitäneetkään naista niin viehättävänä.

Tutkijat huomauttavat, että vaikka lisää tutkimuksia tarvitaan, he uskovat, että miesten maskuliinisuus yksinkertaisesti kärsii naisten älykkyydestä, joten he pitävät heitä vähemmän viehättävinä.

Lähde:  Independent

4:22

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja