Ei matkakustannuksia tai pääsylippuja – vieraile suomalaiskohteissa kotisohvaltasi

Google kävi päivittämässä Street view -palveluaan uusilla suomalaisilla kohteilla. Nyt tunnetuissa suomalaiskohteissa vierailu onnistuu kodista poistumatta.

Palvelun kautta voit käydä tutustumassa suosittuihin lomakohteisiin ja nähtävyyksiin. Katso alta lista kymmenestä tunnetusta kohteesta, jotka on nyt lisätty palveluun. Klikkaa paikan nimeä päästäksesi katsomaan sitä.

Fiskarin kylän rautaruukki on tunnettu taiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden asuttama alue. Kaunis alue kutsuu turisteja etenkin kesäisin.

Suomen vanhin huvipuisto on houkutellut lapsia ja lapsenmielisiä jo 1950-luvulta asti. Vanhaa puinen vuoristorataa on yhä käytössä 64 vuotta pystyttämisensä jälkeen.

Vanhan lääninvankilan tiloihin tehty museo esittelee suomalaista vankeinhoitoa ja vankilaelämää läpi historian. Rakennus on samalla Suomen ensimmäinen sellivankila.

Helsingin edustalla sijaitseva merilinnoituksen rakentaminen aloitettiin jo 1748. Se on myös yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Sapokan vesipuisto on Kotka keskustan suosituimpia nähtävyyksiä. Erityisesti 20 metriä korkea vesiputous ja kivilaatuja esittelevät Kiviset kotkat ovat näyttäviä näkyjä.

Suomen pohjoisimmassa eläintarhassa on mahdollisuus ihmetellä niin karhuja, susia kuin Suomen ainoita jääkarhujakin.

Itärajan turvaksi rakennettua merilinnoitusta alettiin rakentamaan samana vuonna Suomenlinnan kanssa. Linnoitus on toimittanut virkaa myös vankilana.

Yksi Itä-Suomen tunnetuimmista luontokohteista on myös eräs Suomen tunnetuimmista kansallismaisemista. Kolilta löytyy myös tunnettu näköalapaikka Ukko-Koli.

Kaisaniemen kasvitieteellinen ulkopuutarha kätkee sisäänsä yli 2800 erilaista kasvilajia. Kaunis kävelypuutarha on ollut ollut kasvitieteilijöiden käytössä jo 1800-luvulta.

Pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä sijaitseva kansallispuisto on maailmalla harvinaisuus. Vuonna 1994 perustetussa puistossa elää monia uhanalaisia lajeja kuten liito-oravia.

Suosittu konsertti- ja vihkikirkon torni kohoaa aina 77 metriin asti. Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelemaan kirkkoon mahtuu kerrallaan yli 1200 henkilöä.

Katso lista kaikista uusista kohteista Googlen Finlandin uutisblogista.

Lue myös:

    Uusimmat