Ei kutsua Linnaan? Täällä pääset aitoihin tanssiaisiin!

Itävallan viehkeä pääkaupunki Wien on kuulu valsseistaan ja vanhasta tanssiaisperinteestään. Yhä edelleen Straussin kaupungissa järjestetään satoja tanssiaisia joka vuosi, ja vierailijatkin ovat tervetulleita pyörähtelemään kristallikruunujen loisteessa prinsessapuvut yllään.

Tunnelmallisia tanssiaisia vietetään nyt talvisaikaan. Wienin tanssiaiskausi alkaa marraskuussa, ja jalalla pistetään koreaksi aina maaliskuun alkuun asti.

Valistusajan musiikkia rakastanut keisari Joseph II avasi uudistusmielisyyden puuskassa Hofburgin palatsin tanssisalit tavalliselle kansalle jo vuonna 1773. Tanssiaisista tulikin wieniläisten tapa viettää karnevaalikautta. Pian palatsin tilat kävivät ahtaiksi valssin pyörteissä kieppuville kansalaisille, ja Wieniin rakennettiin uusia tanssiaissaleja.

Keisarillista tunnelmaa, hevosrattaita ja prinsessapukuja

Hofburgin palatsin ylellinen Kaiserball juhlistaa Wienin uutta vuotta. Vieraita saapuu ympäri maailmaa nauttimaan samppanjaillallisista, klassisesta musiikista ja tietysti unohtumattomista tanssiaisista. Keisarilliset satutanssiaiset ovat avoimet ulkomaalaisillekin tanssinrakastajille. Kuuluisimpia tanssiaisia ovat myös seurapiirien suosimat Wienin Oopperan tanssiaiset, Opernball.

Tanssivassa kaupungissa riittää valinnanvaraa. On muun muassa makea ja hauska Bonbon Ball, konserttitalon naamiaistanssiaiset, kaupungintalon Blumenball, straussilaisvalssille omistettu Johann Strauss Ball tai vaikkapa tunnelmallinen, suosittu Kaffeesiederball, kahvilan omistajien tanssiaiset, joiden jatkoille kuljetaan romanttisesti hevosvaunuilla. Uudempiakin tulokkaita on: toukokuussa tanssitaan hyvällä asialla, kun aidsin vastainen Life Ball valloittaa kaupungin.

Ennen suurta iltaa tanssitaidon on oltava hiottuna, ja siinä auttavat kaupungin lukuisat tanssikoulut. Lisäksi pukeutumisen on oltava tilaisuuden hengen mukaista. Naiset pyörähtelevät parketilla upeissa pitkissä iltaluomuksissa, miehet puolestaan frakeissa ja smokeissa.

Myös lippujen hinnat vaihtelevat. Tunnelmallisiin Kahvilan omistajien tanssiaisiin on tervetullut maksamalla 125 euroa, mutta esimerkiksi kaupungintalon kukkaistanssiaisissa valssataan jopa 50 eurolla.

Monet Wienin tanssikoulut johdattavat myös matkailijoita valssin saloihin. Esimerkiksi keskustan perinteikäs Elmayerin tanssikoulu tarjoaa yksityistunteja englanniksi 58 eurolla.

Lähde: Events.wien.info

Lue myös:

    Uusimmat