Ehditkö hyväksyä uudet käyttöehdot? WhatsAppin sekoilu saa jo surkuhupaisia piirteitä

Opas aloittajalle: Näin käytät Signalia! 1:06
Mikä ihmeen Signal? Osa WhatsAppin käyttäjistä siirtyi alkuvuodesta Signalin ja Telegramin käyttäjiksi.

Somejätti Facebookin omistuksessa oleva pikaviestisovellus WhatsApp ei kaikesta meuhkaamisestaan huolimatta aiokaan rajoittaa sovelluksen toimintaa, vaikka käyttäjä ei sen uusia käyttöehtoja hyväksyisikään. Ainakaan toistaiseksi.

Toukokuussa WhatsApp täsmensi seurauksia, joita sen uusia käyttöehtoja vastustavat käyttäjät kokisivat. Käytännössä sovelluksen toiminta heikkenisi asteittain aina siihen asti, ettei sovelluksella voi tehdä mitään ennen uusien ehtojen hyväksymistä.

Vaikka käyttöehtojen muutokset eivät Euroopan unionin alueella kosketakaan kuin lähinnä WhatsAppin yritysversiota, korosti yhtiö, että ehdot on kaikesta huolimatta hyväksyttävä.

"Ei aikomusta rajoittaa toimintaa"

Ääni on nyt kuitenkin muuttunut kellossa, sillä WhatsApp on kertonut yhdysvaltalaiselle The Next Web -julkaisulle, ettei se aiokaan toistaiseksi rajoittaa sovelluksen toimintaa, jos uusia käyttöehtoja ei hyväksy.

WhatsAppin mukaan tähän on päädytty viranomaisten ja tietoturva-asiantuntijoiden kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

– Meillä ei ole toistaiseksi aikomusta rajoittaa WhatsAppin toimintaa, vaikka käyttäjä ei olisi hyväksynyt uusia käyttöehtojamme, se toteaa.

Sovellus tulee kuitenkin muistuttelemaan uusien käyttöehtojen hyväksymisestä.

Monet WhatsAppin toiminnasta närkästyneet käyttäjät siirtyivät alkuvuoden aikana muun muassa Signalin ja Telegramin pariin.

Lue myös:

    Uusimmat