Sudanin oikeus kumosi 19-vuotiaan Noura Husseinin kuolemantuomion

1:21

Sudanilaisen 19-vuotiaan Noura Husseinin tuomio miehensä taposta muuttui hovioikeudessa hirttotuomiosta vankeudeksi. Husseinin lakimiehen mukaan Husseinin mies raiskasi hänet. Asiasta kertoo BBC.

Oikeus oli tuominnut aiemmin Husseinin kuolemaan rangaistuksena miehensä taposta. Korkeampi oikeusaste kuitenkin muutti sudanilaisen nuoren naisen tuomion viideksi vuodeksi vankeutta.

16-vuotiaana avioituneen Husseinin kuolemantuomio keräsi aiemmin laajaa mediahuomiota #JusticeForNoura-kampanjan voimin. Kampanjalle ovat osoittaneet tukensa myös useat julkisuuden henkilöt, kuten Naomi Campbell ja Emma Watson.

Myös ihmisoikeusjärjestö Amnesty on kampanjoinut Husseinin oikeuksien puolesta. Nuori Hussein avioitui vasten tahtoaan miehen kanssa, joka oli häntä 16 vuotta vanhempi ja hänen serkkunsa.

Aviopuoliso raiskasi

Husseinin kertomuksen mukaan hänen aviopuolisonsa oli pestannut hänen oman serkkunsa pitelemään Husseinia aloillaan, kun aviopuoliso oli raiskannut hänet. Seuraavana päivänä aviopuoliso oli Husseinin mukaan yrittänyt toistaa tekonsa uudelleen, jolloin Hussein oli tarttunut veitseen ja puukottanut hänet hengiltä.

Vuoden 2017 YK:n raportin mukaan yksi kolmesta sudanilaistytöstä menee naimisiin ennen 18 vuoden ikää.

Amnesty International on vaatinut Sudania uudistamaan lakiaan niin, että aviossa tapahtuvan raiskauksen uhrit eivät olisi heitä, jotka joutuvat syytteeseen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja