Mainos

Egypti pyysi kuljetuspalvelu Uberilta dataa kyydeistä – luovutettu tieto olisi paljastanut kyyditettävien sijainnin

Egyptin valtion edustajat ovat pyytäneet kyydityspalveluita luovuttamaan kuljetusten sijaintitietoja. Maassa on myös valmisteilla laki, joka vaatisi yhtiöitä luovuttamaan sijaintitietoja valtion elimille. 

Egyptin hallinto on pyytänyt pääsyä kuljetuspalvelu Uberin reaaliaikaiseen dataan, joka näyttäisi palvelun käynnissä olevien kuljetusten sijaintitiedot. Uber kuitenkin kieltäytyi antamasta tietojaan eteenpäin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti New York Times. Lehden mukaan Egyptin asevoimien edustaja oli myös tarjonnut suotuisaa kohtelua Careem-palvelulle, jos yhtiö olisi antanut sijaintitietoja omista kuljetuksistaan. Careem on Uberin suurin kilpailija Lähi-idän markkinoilla.

Egyptissä on kuitenkin valmisteilla laki, joka velvoittaisi kyydityspalveluita sijoittamaan tärkeitä palvelimia maan rajojen sisäpuolelle, mutta myös luovuttamaan dataansa oleellisten valtion elimien käyttöön. Jos laki hyväksytään, voisi Egyptin hallinto urkkia helpommin esimerkiksi kyydityspalveluita käyttävien opposition jäsenten tai aktivistien liikkeitä.

Egyptissä on aikaisemmin myös estetty viestipalveluiden ja verkkosivujen toimintaa toisinajattelijoiden vaientamisen toivossa.

Uber ja Careem molemmat yrittävät vaikuttaa lain valmisteluun ja keventää sen ehtoja. Vaikka yhtiöt eivät tässä onnistuisikaan, saattaa Egyptin markkinoilta poistuminen olla vastentahtoinen valinta. Egyptin markkinat kun ovat kyydityspalveluille hyvin kannattavat korkean väkiluvun ja edullisten toimintakustannusten vuoksi.

Lähde: Engadget


---

8:01

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja