Mainos

Uber on menettänyt toimilupansa Lontoossa – "Moraaliton yhtiö"

Kyytipalvelu Uber on menettänyt lupansa toimia Lontoossa. Viranomaisten mukaan toimilupaa ei uusita, sillä yhtiö ei ollut sovelias luvanhaltijaksi. Taustalla ovat viranomaisten mukaan huolet yleisestä turvallisuudesta.

Taksiluvista päättävä Transport for London sanoi, että "Uber ei kanna yritysvastuutaan useissa asioissa, joilla saattaa olla vaikutusta yleiseen turvallisuuteen". TfL näkee puutteita muun muassa Uberin tavassa raportoida vakavista rikoksista sekä siinä, miten yhtiö tarkistaa kuljettajiensa rikostaustan.

Uberilla on ollut 25 000 kuljettajaa Lontoossa. Tämänhetkinen lupa umpeutuu syyskuun lopussa. Yhtiöllä on 21 päivää aikaa valittaa päätöksestä, minkä ajan se saa vielä jatkaa toimintaansa. Uberin applikaatiota käyttää Lontoossa 3,5 miljoonaa ihmistä.

Yhtiö kertoi heti päätöksen julkistamisen jälkeen valittavansa päätöksestä. BBC:n mukaan yhtiö sanoi, että päätös "osoittaa maailmalle, että avoimuuden sijaan Lontoo on suljettu innovatiivisilta yhtiöiltä".

Lontoon pormestari Sadiq Khan sanoi lausunnossa tukevansa TfL:n päätöstä. Myös taksikuljettajien liitto piti päätöstä oikeana. Liitto uskoi, että Uber aloittaisi jälleen yhden oikeustaistelun kaupungin pormestaria ja TfL:ää vastaan. Se toivoi, että oikeus pitäisi päätöksen voimassa.

– Tällä moraalittomalla yhtiöllä ei ole tilaa Lontoossa, liiton pääsihteeri Steve McNamara sanoi.

***

1:57

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.