Ege Zulu kuului nuorena kaveriporukkaan, jossa paha olo purkautui kaduille – nämä asiat auttoivat kääntämään elämän suunnan

Erikoishaastattelussa Ege Zulu 15:16
Erikoishaastattelussa Ege Zulu

Jalkapallolla ja musiikilla oli iso vaikutus Ege Zulun nuoruuteen.

Räppäri Ege Zulu julkaisi huhtikuussa uuden albumin, joka kantaa nimeä Mammanpoika. Albumin levyjulkkareita juhlitaan torstaina 30. toukokuuta Helsingin Allas Sea Poolilla, mutta vielä ennen lavalle nousemista räppäri vieraili Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa kertomassa muun muassa tuoreesta albumistaan, urastaan sekä nuoruudestaan.

Itä-Helsingin Roihuvuoresta ponnistava Ege Zulu on kertonut aiemmin haluavansa olla ehkäisemässä ihmisten ajautumista rikollisuuksiin. Räppäri kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa kuuluneensa itse noin 1314-vuotiaana kaveriporukkaan, jossa kaverusten pahoinvointi "purkautui kaduille".

– Löysit sellaisen porukan, ja sitten kun sinullakaan ei mennyt niin hyvin, niin se ajautuu siihen, hän kertoi.

Ege Zulun mukaan se, että oli kova äijä, oli tuohon aikaan "se juttu" ja esimerkiksi tappelemista pidettiin kaveriporukassa siistinä asiana. Räppäri kuvailee myös olleensa "adrenaliinihullu". Hän halusi jotain tapahtuvan koko ajan, oli kyse sitten poliiseja pakoon juoksemisesta tai jonkun härnäämisestä. 

Ege Zulun ollessa 15-vuotias häntä ja hänen ystäviään alettiin tunnistaa käytöksensä vuoksi erilaisissa paikoissa. 

– Ihan sama mihin menit, sinut tunnistetaan. Silloin ajattelin, että olen jumissa, en voi tehdä enää enempää, hän kertoo.

Ege Zulu sai paljon apua muun muassa vanhemmiltaan. Lisäksi yksi suuri tekijä, joka auttoi pois pahanteosta, oli jalkapalloharrastus, jonka pariin hän palasi päätettyään lopettaa hölmöilyn.

Suuri merkitys oli  myös musiikilla.

– Se on ollut siinä ohella koko ajan.

Mistä Ege Zulun kappaleiden sanoitukset kumpuavat? Miten Kaija Koo liittyy räppärin musiikkiin? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat