Suomalaishyökkääjä sai satumaisen alun NHL-uralleen – debyyttiottelua edelsi hengästyttävä 36-tuntinen: "Sitten sinne jäätiinkin"

NHL-läpimurtonsa tehnyt Juuso Pärssinen muistelee huimaa debyyttiään: "Ikimuistoinen ilta" 0:52
NHL-läpimurtonsa tehnyt Juuso Pärssinen muistelee huimaa debyyttiään: "Ikimuistoinen ilta".

TPS-paidasta NHL:ään ponnistanut Juuso Pärssinen pelasi vahvan tulokaskauden Nashville Predatorsissa. Pärssinen kertoo saaneensa voimaa upeasta onnistumisestaan debyyttiottelussaan.

Pärssinen pelasi tulokaskaudellaan 45 runkosarjan ottelua Nashvillen paidassa. Pisteitä kertyi mukavasti, kun tilastoihin merkittiin kuusi maalia ja 19 syöttöpistettä.

Pärssinen passitettiin harjoitusleirin jälkeen AHL-seura Milwaukee Admiralsiin, mutta AHL-jakso jäi kymmenen ottelun mittaiseksi. Pärssinen sai oivallisen näyttöpaikan Filip Forsbergin ja Mikael Granlundin hyökkäysketjussa ja käytti tilaisuutensa hyväkseen.

– Lähdin sillä metaliteetilla, että enää en lähde alas ja koetin ottaa kaiken irti ensimmäisestä mahdollisuudesta. Sitten sinne jäätiinkin, Pärssinen sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Ensimmäisen NHL-ottelunsa Pärssinen pelasi 12. marraskuuta New York Rangersia vastaan. Ikimuistoista ottelua edelsi sähäkkä 36-tuntinen, kun Milwaukeen otteluun valmistautunut Pärssinen hälytettiin Nashvilleen. Pärssisen puhelin soi kesken päiväunien. 

Päikkäreiltä heräsin ja sanottiin, että huomenna pelaat Rangersia vastaan. Pakattiin nopeesti laukut ja lensin Nashvilleen. Tyttöystävä lensi seuraavana päivänä mukana.

Pärssinen myöntää, että ensiesiintyminen NHL:ssä jännitti, mutta ottelusta muodostui ikimuistoinen. Hyökkääjä pelasi debyytissään liki 18 minuuttia ja iski uransa avausosuman ensimmäisellä laukauksellaan toisessa vaihdossa. Hieno ilta antoi hyvät eväät kaudelle eteenpäin.

Pelasin tosi paljon. Oikeasti luotettiin heti ensimmäisessä pelissä ja annettiin reilu mahdollisuus. Sen suhteen pitää olla kiitollinen. Totta kai itse käytin sen hyvin. Tuli sellainen olo pelin jälkeen, että kyllä täällä pärjää. Se oli tärkeä kokemus.

Pärssisen toinen NHL-kausi alkaa torstaina, kun Nashville kohtaa kotonaan Seattle Krakenin. Lähtökohdat kauteen ovat nyt täysin erilaiset kuin vuosi sitten.

Jos vertaa vuosi sitten, sillon mentiin ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikkaan, eikä tiedetty oikein mistään mitään. Mutta nyt on enemmän selkeät kuviot ja tietää, mitä se vaatii ja millaista se on.

Kesällä Pärssinen pyrki parantamaan heikkouksiaan.

Luistelu on aina ollut vähän heikkous, varsinkin ensimmäiset askeeet ja terväyys, niin se on nyt ollut ja viime vuodet ja varmaan tulevatkin pääpainona kesätreeneissä. Ylipäätään vähän voimaa ja nopeutta on koetettu hankkia.

MTV esittää yhden vapaasti katsottavissa olevan NHL-ottelun viikottain 10. lokakuuta alkavalla kaudella 2023-2024. Avausviikon otteluna on lauantaina 14.10. kello 20 Ottawa Senators-Philadelphia Flyers MTV Sub -kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat