Eduskuntavaaliehdokas kertoo: Kuvasin kurdien mielenosoitusta, kun osa heistä hyökkäsi kimppuuni – "Yritin paeta paikalta, mutta nyt on kepinlyöntejä ympäri kehoa"

Helsingissä Kampissa järjestettiin lauantaina mielenosoitus, jonka uutisoimme äityneen väkivaltaiseksi. Reformi-liikkeen kansanedustajaehdokas, aktiivisesti sosiaalisessa mediassa vaikuttava Panu Huuhtanen kertoo olevansa yksi tilanteessa pahoinpidellyksi joutuneista.

Poliisi on kirjannut ilmoituksen viidestä pahoinpitelystä, joissa mielenosoittajien epäillään pahoinpidelleen mielenosoitusta kuvanneita. Iltalehden mukaan Narinkkatorilla oli käynnissä kurdien kokoontuminen.

Panu Huuhtanen kertoo tehneensä aiemminkin videoita kurdien mielenosoituksista, ja myös lauantaina Huuhtanen meni muutaman muun henkilön kanssa kuvaamaan mielenosoitustilannetta.

– Useampi henkilö tuli kepeillä lyömään minua. Lisäksi minua potkittiin. Yritin paeta paikalta, mutta nyt on kepinlyöntejä ympäri kehoa, Huuhtanen kertoo.

Lyöjiä oli Huuhtasen mukaan kaksi tai kolme. Lisäksi yksi henkilö yritti aluksi hyppypotkua ja sen jälkeen potkaisi Huuhtasta.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu välikohtauksesta viikonlopun jälkeen useita videoita.

Pahoinpitely kirjattu myös kuukausi sitten

Huuhtasen mukaan hänet on pahoinpidelty vastaavan mielenosoituksen yhteydessä myös noin kuukausi sitten.

– Menin silloin kuvaamaan Narinkkatorilla heidän mielenosoitustaan. Silloin minua lyötiin kepillä ja nyrkillä, Huuhtanen kuvailee.

Rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisista vahvistaa, että vastaavasta tapauksesta tehtiin kuukausi sitten rikosilmoitus. Tuolloinkin mielenosoittaja pahoinpiteli kuvaamaan tullutta henkilöä.

Epäilty pahoinpitelijä otettiin tuolloin kiinni, mutta mielenosoittajat onnistuivat laittomasti vapauttamaan kiinniotetun poliisilta. Myös pahoinpitelyn uhri otettiin tuolloin kiinni, kuulusteltiin ja vapautettiin.

Tapauksen epäillyt rikosnimikkeet ovat pahoinpitely, haitanteko virkamiehelle ja vangin laiton vapauttaminen. Tapauksen poliisitutkinta on kesken.

Huuhtanen syyttää hyökkäystä poliittiseksi

Poliitikkoihin kohdistuneet väkivallanteot ja uhkatilanteet ovat puhuttaneet Suomea viime päivinä. Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) kimppuun yritettiin käydä sunnuntaina, ja vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Suldaan Said Ahmed joutui maanantaina uhatuksi tilanteessa, jota poliisi tutkii lievänä pahoinpitelynä sekä kunnianloukkauksena.

Reformi-liikkeen riveistä eduskuntaan pyrkivä Panu Huuhtanen ei osaa sanoa, tiesivätkö mielenosoittajat Huuhtasen eduskuntavaaliehdokkuudesta.

– He tiesivät kyllä sen, että olen aktiivi, ja että olen Helsingin alueella järjestänyt mielenilmauksia. Kyllä se poliittisesti motivoitu hyökkäys kai oli, Huuhtanen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat