Kansanedustajaehdokkaan kimppuun hyökättiin – kertoo yllätyshyökkäyksestä MTV:lle: "Haukkui pedofiiliksi ja huusi naaman edessä 'Haluutsä kuolla, haluutsä turpaan'"

Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Suldaan Said Ahmed, 26, joutui tänään rasistisen hyökkäyksen kohteeksi Helsingin Itäkeskuksen metroasemalla.

Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa ja poliisi tutkii tapausta lievänä pahoinpitelynä sekä kunnianloukkauksena.

– Olen edelleenkin shokissa, yritän käsitellä tilannetta, Ahmed kertoo MTV Uutisille.

Tilanne sai alkunsa puoli kahden aikaan tänään, kun Ahmed oli matkalla kotiinsa nuorten ehdokkaiden vaalipaneelista helsinkiläislukiosta.

– Henkilö tuli samaan aikaan liukuportaita alas, hän oli hyvin kiihtynyt ja alkoi haukkumaan vääräuskoiseksi, pedofiiliksi ja sanoi, että älä unta näe, että oot menossa eduskuntaan.

Paikalla olleet ihmiset yrittivät puuttua solvaamiseen, Ahmed kertoo. Hänen mukaansa mies huusi kahdelle naiselle, jotka yrittivät huutaa miestä lopettamaan, törkeitä solvauksia. Tämän jälkeen ihmiset eivät uskaltaneet puuttua tilanteeseen.

– Sitten hän tuli suoraan naaman eteen ja sanoi, et haluuksä kuolla, haluuksä turpaan, Ahmed kuvailee tilannetta.

– Mies repi minun vaalitarran pois pylväästä ja löi sen suoraan rintakehään takkiin kiinni ja sanoi, että pistä se perseeseen.

Miehen mukana tilanteessa oli myös toinen suomalaismies, joka ei kuitenkaan osallistunut solvaamiseen, Ahmed kertoo.

Mies pakeni poliisia pyörällä

Tilanne rauhoittui metron saavuttua, jolloin Ahmed meni eri vaunuun kuin solvaaja ja soitti hätäkeskukseen. He molemmat kuitenkin jäivät pois Kontulan metroasemalla, jolloin Ahmed soitti uudelleen poliisille. Viranomaiset olivat nopeasti paikalla ja tuolloin pyörällä liikenteessä ollut mies pakeni poliisia, Ahmed kertoo.

Ahmedin mukaan poliisit tulivat pian takaisin ja kertoivat, ettei henkilöä tavoitettu.  Nyt Ahmed miettii, uskaltaako hän lähteä enää vaalitilaisuuksiin yksin ja onkin pyytänyt taustajoukkojaan mukaan tuekseen.

– Kyllä se pelotti todella paljon, että jos ihminen uhkaa tappamisella ja solvaa, Ahmed päättää.

Lue myös:

    Uusimmat