Mainos

Eduskuntatalon peruskorjaustyöt alkuun

Tärkeimpiin korjauskohteisiin lukeutuu esimerkiksi talon viemäriverkosto ja tietoliikenneyhteydet.

Kesähelteiksi hiljenevän eduskuntatalon peruskorjaustyöt on saatu alkuun.

Korjausten kokonaishinnaksi tulee arvioiden mukaan noin 100 miljoonaa euroa ja työt kestävät seitsemän vuotta.

Töitä on aloiteltu niin rakennuksen sisä- kuin ulkopuolellakin.

- Nämä ovat oikeastaan vasta alkusoittoa tällaiselle isommalle peruskorjaukselle, joka eduskunnassa lähtee lähivuosien kuluessa käyntiin siten, että eri osissa rakennusta tehdään eri vuosina lähes täydellinen peruskorjaus, kiinteistötoimiston toimistopäällikkö Ilona Nokela kertoo.

Varaslähdön ottaneiden töiden joukossa on muun muassa keittiöosasto. Kihvelit ja kahvelit on pistetty pakettiin ja kannettu uuden lisärakennuksen puolelle. Vie hetken, ennen kuin kansanedustajat pääsevät jälleen lounastamaan tutuissa tiloissa.

- Näin alustavasti on puhuttu, että vuodenvaihteessa päästäisiin käynnistämään sitä toimintaa taas sielläkin, apulaisravintolapäällikkö Katja Elkland kertoo.

Eduskuntatalossa alkava peruskorjaus ei ole mitään kosmeettista parantelua, vaan vanha pistetään monin paikoin täysin uusiksi. Esimerkiksi viemärit ja tietoliikenneyhteydet ovat listan kärjessä.

Kaikkien töiden tekeminen yhdessä suuressa urakassa ei kuitenkaan onnistu.

- Se tulee jakaantumaan tällaisiin pienempiin osiin, kuten tämä keittiöremontti. Tietenkin pyritään niin paljon kuin mahdollista niin hyödyntämään näitä kesätaukoja ja muita taukoja mitä meillä on, Nokela kertoo.

Seitsenvuotinen remontti ei tule veronmaksajille halvaksi. Arvion mukaan kustannukset nousevat noin 100 miljoonaan euroon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.