Mainos

Eduskunta palaa tänään tositoimiin – MTV:n Haapala: Suurin säpinä keskustan ja kokoomuksen välillä

Eduskunnan syysistuntokausi käynnistyy tänään iltapäivällä. 

Käsiteltäväkseen eduskunta saa heti soten ja työllisyyspaketin kaltaisia suuria rakenteellisia uudistuksia. Lisäksi puolueiden kannatukset ovat heilahdelleet rajusti viime mittauksissa ja kannastaan epävarmoja kansalaisia on aiempaa enemmän.

MTV uutisten politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala arvioi, että poliittista kilpailua tullaan näkemään sekä hallituksen sisällä että myös oppositiossa ennen kevään kuntavaaleja.

– Jos otetaan hallituspuolueet, suurin säpinä tulee olemaan keskustan ja kokoomuksen välillä. Porvaripuolueiden johtavaa roolia haetaan kunnallisvaalien alla. Mielenkiintoista on seurata erityisesti yrittäjäporukan asennoitumista näihin kahteen puolueeseen. Siellä tulee varmaan kunnallisvaalien alla jotain kitkaa, se oli nähtävissä tässä kesällä aika vahvasti, Haapala sanoo.

Hänen mukaansa varsinkin kulisseissa kummankin puolueen politrukkiporukat ottavat vähän yhteyttä.

– He huomauttavat toistensa pahoista teoista ja korostavat tietenkin omia hyviä tekojaan.

Haapalan mukaan oppositiossa suurin mielenkiinto kohdistuu vihreiden ja vasemmistoliiton taisteluun.

– Siellä käydään tällaista yliopistoväen ja nuoremman kaupunkiporukan taistelua kannatuksesta. Uusi puheenjohtaja Li Andersson taatusti haastaa aika lujasti vihreitä, jotka ovat porskutelleet aika hyvin. Tuoreimmassa gallupissa vihreiden kannatus ei enää noussut. Tätä on mielenkiintoista seurata, ja kyllä sitä taistellaan opposition sisälläkin tästä hegemoniasta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.