MTV:n Kärki muistuttaa: Politiikka on vaarallinen laji – "Oikein odotetaan niitä paikkoja, joissa päästään porukalla lyömään"

Eduskunnan tuleva puhemies Matti Vanhanen, pääministeri Antti Rinne, vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto. Vain muutama nimi siitä listasta poliitikkoja ja puolueiden johtoväkeä, jotka ovat joutuneet sairauslomalle pienten tai vakavampien oireiden vuoksi.

MTV Uutisten politiikan toimituksen esimies Jussi Kärki arvioi MTV Uutiset Livessä, että esimerkiksi sosiaalinen media on muuttanut politiikan tekemistä raadollisemmaksi.

– Siihen vaikuttaa varmasti sosiaalisen median mukanaan tuoma jatkuva läsnäolo. Koko ajan asioita tuodaan julki, vuodetaan julki ja mielipiteitä pitää olla jatkuvasti. Kun aamulla esittää jotain, se on illalla jo ammuttu alas.

Kärki pohtii, että politiikan tekemisen ja politiikassa mukana olemisen rytmi on muuttunut kovaksi.

– Sitä kautta voisi sanoa, että kyllä tulee olemaan kovin pomppuinen Rinne ykkösen tie. Kyllä tässä maailmassa ja ajassa tuntuu olevan se, että janotaan enemmän epäonnistumisia kuin onnistumisia suuren yleisön ja muidenkin taholta.

Kärjen mielestä nykyisellään monet tahot odottavat niitä paikkoja, joissa päästään lyömään porukalla jotakuta.

Kärki povaa medialle ja muillekin antoisaa hallituskautta, kun edesottamuksia seurataan.

– Tämä metsähakkuukiista on pikkuista alkulämmittelyä. Tässä tulee vielä vauhdikkaat ajat tällä hallituksella. Sitä on mukava seurata.

Lue myös:

    Uusimmat