Mainos

Eduskunnan vihkikömmähdys ei ole suututtanut pareja

Käräjäoikeuksien notaarien vihkivaltuuksia koskeva kömmähdys ei ainakaan heti aiheuttanut kyselytulvaa käräjäoikeuksiin. Tämän päivän Helsingin Sanomat kertoi, että useat alkuvuonna solmitut avioliitot eivät välttämättä ole voimassa lakitekstiin tulleen virheen vuoksi.

Esimerkiksi Helsingin käräjäoikeuteen oli iltapäivään mennessä tullut asiasta yksi kysely, mutta Turkuun tai Ouluun ei yhtään. Oikeusministeriössä selvitetään parhaillaan, kuinka paljon vuodenvaihteen jälkeen notaarit ovat vihkineet aviopareja.

Jupakan syynä on lakitekstiin tullut kömmähdys, joka koskee käräjäoikeuksien notaareita. He saivat viime syksynä oikeuden siviilivihkimiseen, ja tämä uusi valtuus kirjattiin käräjäoikeuslakiin.

Kuitenkin notaareille vihkimisoikeuden antava kohta jäi puuttumaan lain uudesta versiosta vuodenvaihteessa. Tällöin käräjäoikeuslain teksti muuttui, kun istuntokokoonpanoja muutettiin.

Oikeusministeriön mukaan muutos tehtiin vahingossa lain sellaiseen versioon, johon ei ollut tehty aikaisempaa muutosta. Ministeriön lainsäädäntöjohtaja Arto Välimaa arvioi Helsingin Sanomissa, että avioliitot ovat päteviä ainakin, jos notaari on jo viime vuoden puolella saanut määräyksen vihkiä.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.