Edulliset ja raikkaat verhoratkaisut kesään

Kesäkoti kaipaa keveitä ja raikkaita verhoja. Poimi edulliset verhovinkit. 

Verhojen ei aina tarvitse olla kalliit. Kesällä silmää miellyttävät keveät ja vaaleat verhot jotka päästävät auringonvalon kauniisti sisälle.

Kokeile esimerkiksi kevyttä ja ohutta harsokangasta joka siivilöi valon sisään kauniisti. Äitiyspakkauksista tuttua kangasta saa metritavarana joka kangaskaupasta muutaman euron metrihintaan. Kangas on tavallista metrikangasta kapeampaa joten tarvitset sitä yhden verhon sijaan kaksi tai jos haluat ikkunan kummallekin sivulle verhon, ota sitä neljä palasta.


Puuvillainen harso kutistuu pesussa noin 20 senttiä, ota tämä siis huomioon kun ostat kangasta. Lisäksi varaa käänteille muutama sentti. Tee verhosta joko juuri lattiaan asti ulottuva tai anna sen mennä lattialle kasaan.  Harsokangasta on myös helppo värjätä, jos valkoinen väri ei miellytä.


Harsokankaan lisäksi voit kokeilla myös kestovaipoista tuttua kuivaliinaa jota myydään myöskin metritavarana. Ohuena kankaana myös tämä on oivallinen materiaali kesäverhoille.


Jos liinavaatekaapissa pyörii ylimääräisiä lakanoita, ota ne hyötykäyttöön. Erityisesti aluslakanat ovat oivallisia, miksei myös pussilakanat. Silitä kangas ennen ripustamista. Jos lakana on liian pitkä, taita ylimääräinen kangas yläpäästä verhon toiselle puolelle ja ripusta verhonipsuihin. Myös kaapeissa pyörivät pöytäliinat voi hyödyntää verhoina.


Pitsi on nyt muodissa ja mummon virkkaamat pidemmät pitsiliinat sopivat myös verhoiksi. Romanttinen pitsi sopii erityisesti makuuhuoneeseen. 

Lue myös:

    Uusimmat