Edulliset ja näyttävät koristeet kevään juhliin!

Oletko menossa naimisiin tai järjestämässä ylioppilasjuhlia? Näyttävät koristeet ja kukka-asetelmat pöytiin syntyvät myös itse tekemällä ja edullisista materiaaleista.

Jos sinulla on paljon rahaa käytettävissä, voit helposti toteuttaa mitä erilaisimpia ideoita ja hankkia ammattilaisen avuksesi. Mutta mikäli rahaa on hieman niukemmin tarjolla, kannattaa kokeilla omien kädentaitojen rajallisuutta – ne kantavat pidemmälle kuin arvaatkaan!

Kauniit kukka-asetelmat syntyvät myös itse tehden ja edukkaista tarvikkeista. Tarvitset vain ripauksen mielikuvitusta, hyviä ideoita ja oikeat välineet.

Jos sinun on vaikeaa keksiä millaisen asetelman haluaisit tehdä, hae ideoita lehtien tai vaikkapa Googlen kuvahaun avulla.

Muista, että on hyvä valita edullisia ja kestäviä kukkia, kuten krysanteemeja tai pieniä ruusuja. Hanki lisäksi astia, johon haluat asetelmasi tehdä ja siihen sopiva oasis-pallo, joita myydään askartelu- ja puutarhaliikkeissä. Muista valita kasteltava oasis, jotta kukkasi saavat vettä. Älä unohda hyvää veistä, jonka avulla katkaiset varret sopivan mittaisiksi.

Tämän jälkeen tarvitset vain ripauksen luovuutta ja harjoitusta. Leikkaa kukkien ja oksien varret haluamaasi mittaan ja asettele niitä vieri viereen oasis-palloon. Älä lähde kokoamaan asetelmaa toisesta reunasta, vaan asettele kukkia siten, että pystyt hahmottamaan kokonaisuuden heti alussa.

Muista, että harjoittelu tekee mestarin – aloita asetelmien teko luonnosta keräämilläsi vihreillä, oksilla ja kukilla.

Luonnosta kauneutta ilmaiseksi

Keväällä ja kesällä luonto puhkeaa kukkaan, joten halvimmaksi tulee käyttää pihamaan ja metsän antimia.

Keväällä esimerkiksi kauniisti kukkivista oksista saa upeita koristeita. Voit myös maalata kuivia oksia spray-maalilla ja asetella niitä maljakkoon tai keskelle pitkittäissuunnassa, ja koristella oksat vaikkapa kukkasin.

Muista kuitenkin, että jos käytät kukkivia oksia älä asettele niitä lähelle tarjottavia – muuten ruoat saattavat saada pientä lisämaustetta varisevista kukista.

Kukkia ja vihreitä kasveja voit asetella myös eri kokoisiin lasimaljakoihin ja laseihin, jotka yhdessä muodostavat näyttävän asetelman. Erityisen hyvältä nämä näyttävät pitkässä pöydässä, johon erikokoisia ja korkuisia laseja ja purkkeja mahtuu runsaasti.

Kynttiläasetelmat eivät kuihdu

Voiko olla helpompaa keinoa luoda tunnelmaa kuin kynttilä? Jo yksi valonlähde riittää luomaan tunnelmaa, mutta kuvittele miltä kokonainen valomeri näyttää loppukesän pimenevissä illoissa?

Myös kynttilöistä saa koottua kauniita asetelmia, vaikka ne ovat upeita yksinäänkin. Hanki esimerkiksi yksi tai useampi korkea vaasi ja täytä ne vedellä. Aseta jokaiseen yksi tai useampi kellukynttilä, jolloin ne muodostavat upean, mutta paloturvallisen, asetelman.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja