Kiinalaisvalmistaja esitteli hurjan huippupuhelimen

Kiinalainen Vivo on esitellyt uusimman huippupuhelimensa, Xplay5:n. Mallista tulee tarjolle kaksi versiota, joista parempi tarjoaa varsin vakuuttavan listan teknisiä ominaisuuksia. Kyseessä on maailman ensimmäinen peräti kuuden gigatavun RAM-muistilla varustettu älypuhelin.

Vivo Xplay5:n kahdesta versiosta prameampi, lippulaivaversio, sisältää Qualcommin tämän hetken tehokkaimman järjestelmäpiirin, Snapdragon 820:n. Sen tukena on hurjat kuusi gigatavua nopeaa LPDDR4-käyttömuistia. Sisäistä tallennustilaa löytyy peräti 128 gigatavua ja erikoisuutena on ”HiFi 3.0” -äänentoisto, joka hyödyntää kahta erillistä Sabren huippuluokan DAC-piiriä sekä kolmea vahvistinta. Vivo Xplay5:n perusmallissa järjestelmäpiirinä on Snapdragon 652 ja RAM-muistia löytyy ”vain” neljä gigatavua. Äänentoisto hyödyntää Sabren vaatimattomampia DAC- ja vahvistinpiirejä. Myös siinä tallennustilaa on 128 gigatavua.

Molemmista Xplay5:n versioista löytyy 5,43-tuumainen 2560 x 1440 pikselin näyttö, taakse sijoitettu sormenjälkitunnistin, 16 megapikselin Sonyn kennolla ja f/2,0 aukolla varustettu takakamera sekä kahdeksan megapikselin kennolla ja f/2,4 aukolla varustettu etukamera. Akun kapasiteetti on 3600 milliampeerituntia ja tuki nopealle lataukselle löytyy. NFC-piiriä tai USB-C -liitäntää laitteissa ei ole, eikä käyttöjärjestelmänäkään ole uusin Android Marshmallow, vaan vanhempi Android 5.1 Lollipop, Vivon omalla käyttöliittymällä höystettynä.

Ulkoisesti Vivo Xplay5 muistuttaa edestä Samsungin edge-malleja, kiitos reunoiltaan kaarevan näytön, kun taas takaosa tuo jossain määrin mieleen viimeisimmät iPhonet. Kaikkinensa laite on varsin pramean näköinen yhdistelmä lasia ja alumiinia. Kaareutuvalle näytölle ei kuitenkaan Vivo ole kehittänyt Samsungin tapaan erikoistoimintoja.

Vivo XPlay5:n erusmallin ennakkotilaukset alkoivat heti 3698 juanin (noin 510 euroa) hintaan ja tehokkaampi malli tulee myöhemmin myyntiin 4288 juanin (noin 590 euroa) hintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja