Hattutempun mättänyt kapteeni johdatti TPS:n jo aivan pudotuspeliviivan tuntumaan – HIFK jatkoi JYPin karua kurimusta

TPS jatkoi komeaa nousuaan SM-liigan sarjataulukossa, kun se kaatoi KalPan lukemin 5-2.

Vielä joulun alla koko sarjan viimeisenä majaillut TPS on viime otteluiden aikana äitynyt hienoon pelivireeseen. TPS nousi voittonsa myötä jo pisteen päähän kymmenentenä majailevasta Ässistä.

TPS:n illan suurin sankari ja tehomies oli hattutempun iskenyt kippari Lauri Korpikoski. Illan ensimmäisen osumansa Korpikoski ohjasi tyylikkäästi maalin edustalta toisessa erässä.

Toinenkin osuma syntyi saman erän aikana, kun Korpikoski laukoi terävällä kudilla kiekon verkkoon. Hattutemppunsa Korpikoski viimeisteli tyhjiin päätöserässä.

TPS:n kausi jatkuu lauantaina, kun se matkustaa sarjakärki Kärppien vieraaksi Ouluun.

JYPin karussa tappioputkessa

Jyväskylässä JYPin kehno vire sai jatkoa, kun HIFK haki täyden pistepotin 3-1-voitolla.

Ottelun ratkaisu nähtiin tasaisen ja vauhdikkaan avauserän jälkeen toisessa erässä, kun vierasjoukkue HIFK takoi kiekon kolmesti JYPin verkkoon. Maalinteossa onnistuivat Michael Keränen, Ville Varakas ja Johan Motin.

JYP onnistui päätöserässä pilaamaan HIFK-vahti Frans Tuohimaan nollapelin, kun Juha-Pekka Hytönen onnistui maalinteossa. Lisäosumia ei kuitenkaan enää nähty, joten HIFK vei täyden pistepotin mukanaan.

Tappio oli JYPille jo kuudes perättäinen. JYP on pudonnut nyt karun tappioputkensa myötä SM-liigan sarjataulukossa sijalle kahdeksan.