Edes hinaaja ei päässyt lumiselle kadulle - luistelurata sen sijaan aurattiin

Espoolainen Jouni Sundberg ihmettelee kaupungin toimia katujen auraamisessa. Sundberg jäi aamulla jumiin autoineen Espoon Tahkorinteelle lähelle Turunväylää.

Edes hinaaja ei päässyt paikalle, kun tie oli niin pahasti lumen peittämä. Edelleen iltapäivällä kyseinen tie oli auraamatta.

– Mitenkäs ambulanssit. Miten ne pääsevät paikalle, kun teitä ei aurata? Sundberg kysyy.

Mies pääsi aamulla lopulta työpaikalleen Hyvinkäälle 3,5 tuntia myöhässä, kun isompi hinaaja puski tiensä lumen läpi Sundbergin auton luo.

– Koska tie on edelleen auraamatta, joudun jäämään Hyvinkäälle yöksi. Hotelliyö menee tietysti omaan piikkiin. Kukaan ei myöskään maksa palkkaa minulle tuolta ajalta.

Auraajille ei ylityökorvauksia

Sundbergiä ihmetyttää ja ärsyttää tilanteessa lisäksi se, että Tahkorinteen lähellä sijaitseva luistelukenttä sen sijaan tultiin auraamaan kello 6.15.

Espoon kaupungilta tilanteen syyksi kerrottiin Sundbergin mukaan se, että kaupunki ei säästötoimiensa vuoksi maksa auraajille ylityökorvauksia.

– Tietysti kun auraajien tunnit tulevat täyteen, he painuvat kotiin, Sundberg sanoo.

– En ymmärrä tätä, kun asumme aivan keskustan läheisyydessä, hän jatkaa.

Sundbergin mukaan kaupungilta ilmoitettiin selvästi, että tietä ei tämän vuorokauden puolella aurata.

– Sieltä ehdotettiin, että Tahkorinteen lähellä on aurattu katu. He eivät kuitenkaan pystyneet sanomaan, ettei sinne pysäköinnistä saisi sakkoja.

Lue myös:

    Uusimmat