Eddie Redmayne katuu Oscar-ehdokkuuden tuonutta transnaisen rooliaan: "Se oli virhe"

Redmaynen valinta päärooliin herätti kritiikkiä, vaikka roolisuoritus itsessään toi hänelle Oscar-ehdokkuuden.

Oscar-palkittu näyttelijä Eddie Redmayne ei enää vastaanottaisi näyttelemäänsä Lile Elben roolia elokuvasta Tanskalainen tyttö (2015). Hahmo on elokuvassa transnainen.

– Ei, en ottaisi sitä roolia enää vastaan. Tein elokuvan mitä parhaimmin tarkoitusperin, mutta se oli virhe, Redmayne myöntää.

Tom Hooperin ohjaama elokuva keräsi neljä Oscar-ehdokkuutta, joista yksi oli Redmaynen ehdokkuus parhaan miespääosan palkinnosta. Elokuva perustuu tositapahtumiin, mutta tarina itsessään on fiktiivinen.

Elokuvaa on kritisoitu kuitenkin rankasti siitä, ettei pääosaan ole valittu oikeassa elämässä transsukupuolista ihmistä.

Redmaynen mukaan syy tähän on se, ettei monillakaan transsukupuolisilla ole mahdollisuutta saada ääntään kuuluviin. 

Ennen kyseistä elokuvaa ohjaaja Hooper kertoo tehneensä tiiminsä kanssa runsaasti taustatyötä, kuten tavanneensa transsukupuolisia yhteisöjä ja henkilöitä. 

– Aiheen tutkinta antoi meille jonkin tasoista ymmärrystä siitä, millainen matka Lile Elben on täytynyt kulkea, Hooper sanoi.

Redmayne avioitui vaimonsa Hannahin kanssa joulukuussa 2014. 

– Rakastan olla naimisissa. Tunnen oloni todella seesteiseksi. Olen onnellinen, että minulla on niin kannustava, mahtava ja kaunis vaimo, Redmayne hehkutti aiemmin.

Sittemmin pariskunta on saanut kaksi lasta, jotka ovat syntyneet vuosina 2016 ja 2018.

Redmayne tunnetaan myös rooleistaan elokuvissa Kaiken teoria, Ihmeotukset ja niiden olinpaikat ja Les Misérables.

Lähde: CBS

Lue myös:

    Uusimmat