Ecuadorissa äänestetään tänään väkivallan varjossa presidentin- ja parlamenttivaaleissa

Ecuadorissa ammuttiin presidenttiehdokas kuoliaaksi 0:41
Katso uutislähetys, jossa kerrottiin presidenttiehdokas Fernando Villavicencion surmasta.

Eteläamerikkalaisessa Ecuadorissa äänestetään tänään ennenaikaisissa presidentin- ja parlamenttivaaleissa. 

Vaaleihin valmistautumista on varjostanut yhä paheneva väkivalta, josta päävastuussa pidetään Ecuadorissa toimivia ja keskenään taistelevia ulkomaisia huumeliigoja.

Suosiomittauksissa toisena ollut presidenttiehdokas Fernando Villavicencio ammuttiin kampanjatilaisuuden päätteeksi aiemmin tässä kuussa. Hän oli profiloitunut erityisesti korruption vastustajana.

Ecuadoria pidettiin aiemmin rauhan saarekkeena maailman suurimpien kokaiinin tuottajamaiden, Kolumbian ja Perun, naapurissa. 

Sittemmin rikollisjärjestöt ovat kiinnostuneet Ecuadorin rannikolta tarjoutuvista huumeiden kuljetusreiteistä Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Ecuadorissa on surmattu viime vuosina myös useita muita poliitikkoja sekä tuomareita ja syyttäjiä.

Tulosten valmistuminen kestänee yli viikon

Vahvin ehdokas uudeksi presidentiksi on Luisa Gonzalez. Hän edustaa entisen presidentin Rafael Correan puoluetta. 

Correa pakeni maasta saatuaan pitkän vankeustuomion korruptiosta Villavicencion toimittajana tekemien selvitysten ansiosta.

Tiukkojen turvatoimien sävyttämien vaalien äänestys päättyy Ecuadorissa maanantaina aamuyhdeltä Suomen aikaa. Lopullisten tulosten valmistuminen kestänee yli viikon.

Vaalien yhteydessä järjestetään myös kaksi kansanäänestystä, jotka koskevat öljynporauksen ja kaivostoiminnan sallimista biologisesti arvokkailla luontoalueilla.

Lue myös:

    Uusimmat