Down by the Laituri -yrittäjänä toiminut mies tuomittiin talousrikoksista – sai lähes puolitoista vuotta ehdollista vankeutta

Turkulaista Down by the Laituri -kaupunkifestivaalia aiemmin vetänyt yrittäjä sai keskiviikkona tuomion törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. 

Yrittäjä sai vuoden ja neljä kuukautta ehdollista vankeutta Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Lisäksi hänet määrättiin liiketoimintakieltoon seuraavaksi kolmeksi vuodeksi ja maksamaan vahingonkorvauksia.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2013–2017, jolloin festivaali oli yrittäjän yhtiön vastuulla. Festivaaliyritys meni konkurssiin toukokuussa 2017, jolloin sen velat olivat pesäluettelon mukaan yli 300 000 euroa.

Syyttäjän mukaan syytetty oli toiminnallaan aiheuttanut yhtiönsä tulemisen maksukyvyttömäksi tai oleellisesti pahentanut maksukyvyttömyyttä. 

Yrittäjä kiisti rikoksesta

Käräjäoikeus katsoi näytetyksi, että yritys oli tullut maksukyvyttömäksi jo vuonna 2013. Käräjäoikeuden mukaan oli ilmeistä, että tähän olivat vaikuttaneet muun muassa lähipiiriyhtiöille annetut lainat. 

– Syytetyn on täytynyt olla tietoinen yhtiön taloudellisesta tilanteesta ja maksukyvyttömyydestä salliessaan varojen siirron, oikeus perusteli päätöstään.

Yrittäjä on kiistänyt rikokset.

Down by the Laituri -festivaali siirtyi konkurssin jälkeen toisen järjestäjän vastuulle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja