Sedu Koskinen aikoo pitää megabileensä rajoituksista huolimatta ja vertaa koronaa maailmansotiin – "Jos siellä joku sairastuu, mä sen sitten hoidan"

7:04
"Mikä sitten on moraalisesti oikein?" Näin Sedu Koskinen puolusti oikeuttaan juhlia MTV:n haastattelussa .

Husin johtajaylilääkäri kehotti perumaan kaikki kokoontumiset ja tapaamiset lähiviikkoina. Yrittäjä Sedu Koskinen aikoo kaikesta huolimatta pitää parinsadan hengen juhlat ensi lauantaina.

Pääkaupunkiseudulla rajoitetaan yleisötilaisuuksia, ja yksityistilaisuuksiakin suositellaan lykättäväksi nykyistä turvallisempaan aikaan. Yrittäjä Sedu Koskinen aikoo tästä huolimatta pitää parinsadan henkilön juhlat lauantaina 5. joulukuuta Helsingissä.

– Tietysti aion. Black Friday oli hyvä esimerkki. Katselin kuvista näin itsekin, kuinka tuhansia ihmisiä kävi kaupoissa ilman maskia. Siellä oltiin tappituntumalla, eikä kukaan puhunut mistään rajoituksista.

Koskinen sanoo suunnitelleensa huolellisesti, kuinka juhlat voidaan järjestää koronaturvallisesti. Lisäksi 63-vuotias Koskinen kertoo kuuluvansa itse riskiryhmään.

Maskit päähän

Husin johtajaylilääkärin Markku Mäkijärven mukaan koronan voi nyt saada mistä tahansa. Kuinka Sedu Koskinen varmistaa, ettei kukaan lähde ensi viikonlopun juhlista kotiin koronatartunnan kanssa?

Koskisen mukaan juhlien hygienia ja turvavälit pidetään kunnossa. Maskeja unohtamatta.

– Olin Ranskassa puolitoista kuukautta sitten kymmenen päivää maski päässä. Olimme ravintoloissa ja joka puolella maskit päässä ja hyvin meni. Jos Suomessakin olisi otettu tiukka linja siinä, että kaikki käyttäisivät maskeja, ei meillä olisi ongelmia, Koskinen sanoo.

Ranskassa koko maa on ollut koronasulun alla lokakuun lopusta lähtien. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut yli 50 000 ihmistä. Rajoituksista aletaan luopua pikkuhiljaa lauantaista eteenpäin.

Sedu kantaa vastuun

Koskinen kokee, että hänen juhlistaan nousseessa kohussa lyödään ”hyttystä moukarilla.”

– Kaikki jotka sinne tulevat, ovat hyviä ystäviäni. Täällä eletään vain kerran. Tämä on vähän niin kuin talvisota tai maailmansodat. Sinnekin mentiin sotimaan Suomen puolesta. Joskus joku osui luodin tielle, toinen ei. Ei tässä maailmassa voida etukäteen miettiä, mitä täällä tapahtuu.

Koskinen sanoo ottavansa vastuun juhlistaan.

– Jos siellä joku sairastuu, mä sen sitten hoidan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja