Dorothea Wiererille esitettiin erikoinen kysymys Bolshunovista ja Kläbosta – italialaistähti paaluttikin painavan puheenvuoron: "Olen pahoillani"

Ampumahiihdon supertähdelle Dorothea Wiererille esitettiin jokseenkin erikoinen kysymys maastohiihtohuipuista Aleksandr Bolshunovista ja Johannes Hösflot Kläbosta

Venäläismedia Championat uteli, kumman hiihtäjistä italialainen ampumahiihtäjä Wierer ottaisi mieluummin parikseen sekaviestiin, venäläisen Bolshunovin vai norjalaisen Kläbon.

– Mikä vaikea kysymys! He ovat kaksi täysin erilaista persoonaa. Urheilijoina molemmat ovat todella vahvoja, tämä on vaikea valinta, Wierer pähkäili.

Ampumahiihdon kolminkertainen maailmanmestari ja kaksinkertainen maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja käänsi sittemmin sanansa painavaksi puheenvuoroksi venäläisten tueksi ylipäätään.

– Monet ihailevat Kläboa, koska hän on nuori ja avoinmielinen. Bolshunov on toisaalta sulkeutuneempi luonteeltaan. Ehkä tämä vaikutelma kehkeytyy siitä, että hänen kanssaan on vaikea kommunikoida englanniksi. Kaikki katsovat valitettavasti venäläisiä oudolla tavalla, ja olen toisinaan pahoillani nykyisten urheilijoiden puolesta, koska mitä on tapahtunut, on mennyttä, eikä nykyurheilijoiden tarvitse maksaa siitä, mitä tapahtui heitä ennen, Wierer sanoi ja viittasi ilmeisesti Venäjän viime vuosien laajamittaisiin dopingmyllerryksiin.

Lue myös:

    Uusimmat