Donald Trump palkitsi ruotsalaisen urheilutähden kesken Washingtonin mellakan – länsinaapurissa tyrmistyttiin: "Hänen olisi pitänyt kieltäytyä"

Kirjeenvaihtaja Mari Karppinen rauhoittuneessa Washingtonissa:"Epävarma tunnelma täällä kuitenkin on" 3:01
Kirjeenvaihtaja Mari Karppinen rauhoittuneessa Washingtonissa: "Epävarma tunnelma täällä kuitenkin on"

Kun maailma hämmästeli Washingtonin kongressirakennuksen tapahtumia, presidentti Donald Trump jakoi Vapaudenmitaleita Valkoisessa talossa kolmelle golfarille.

Presidentin edustajat ovat vahvistaneet tämän myöntäneen Vapaudenmitalit uransa jo lopettaneille Gary Playerille ja Annika Sörenstamille. Kaksikon kerrotaan noutaneen kunniamerkit torstaina.

Maan korkein siviilikunniamerkki myönnettiin postuumisti myös vuonna 1956 menehtyneelle Babe Didrikson Zahariasille.

Suljetuin oven järjestetty tilaisuus on herättänyt ajankohtansa vuoksi suurta ihmettelyä. Näin erityisesti Ruotsissa syntyneen ja yli puolet elämästään Yhdysvalloissa asuneen Sörenstamin kohdalla.

– Annika Sörenstamin ura ja saavutukset ovat valtavia. Golfissa voidaan lähinnä puhua siitä, pystyykö kukaan koskaan saavuttamaan mitään vastaavaa. Hänen urotekojaan muistetaan 12 vuotta uran päättymisen jälkeenkin, mutta tällä kertaa hänen olisi pitänyt kieltäytyä ja sanoa: ei, en halua vastaanottaa tätä palkintoa, Expressenin Anna Friberg sanoi.

– Presidentin tapaamisesta kieltäytyminen olisi tänään kunnioittanut demokratiaa ja Amerikan historiaa.

Sörenstam on vieraillut Valkoisessa talossa Trumpin kutsumana aiemminkin. Tuolloin hän perusteli vierailuaan juuri halullaan kunnioittaa Amerikan historiaa, presidenttiä ja Valkoista taloa. 

Lue myös:

    Uusimmat