Maailmanmestarin teko aiheutti karmaisevan someraivon: "Epäkunnioittava pellejengi"

Yhdysvaltalainen jalkapalloyleisö sai juhlia maailmanmestaruutta sunnuntaina, kun maa kaatoi Hollannin MM-finaalissa 2-0 lukemin. Tapahtuma ei ollut kuitenkaa silkkaa ruusuilla tanssimista, sillä Yhdysvaltojen Allie Longin maan lipun pudotus maahan aiheutti suuren someraivon.

Long oli poseeramassa yhdessä Megan Rapinoen ja Alex Morganin kanssa yhteiskuvaa varten, kun hän pudotti maan lipun viheriölle. Teko aiheutti erityistä vihaa maan konservatiivisissa piireissä. Republikaanipoliitikko Ryan Petty twiittasi, että Longin käytös osoittaa epäkunnioitusta lippua kohtaan. Hän sanoi myös, että Long teki suurimmalle osasta maasta mahdottomaksi juhlia kultaa. 

Entinen ammattisotilas Jonathan Tiegen kirjoitti Instagramissa reilulle 66000 seuraajalleen oman näkemyksensä tapahtuneesta.

– Epäkunnioittava pellejengi pilaa sellaisen asian, jonka pitäisi olla fantastista, Tiegen kirjoitti.

Hän jatkoi päivitystään pyytämällä seuraajiaan kommentoimaan tapahtunutta. Tiegen jatkoi kirjoitustaan voimakkain kommentein.

– Tiedän, että te (Yhdysvaltojen maajoukkue) annoitte tytöille kunnolliset etikettiohjeet lipun käytön suhteen. Tiedän, että sen vetäminen nurmikolla ja heittäminen maahan kuin paperiroskan ei kuulu siihen. Se ei ole vaikeaa antaa sitä seuraavalle ja juhlia, Tiegen jatkoi.

Kommenttimyrsky levisi sosiaalisessa mediassa todella suuriin mittapuihin ja monet olivat sitä mieltä, että Long ei ansaitsisi edustaa maajoukkuetta. 

Yhdysvaltain jalkapallomaajoukkue ei aio mitä todennäköisemmin vierailla Valkoisessa talossa. Joukkueen varamaalivahti Ashlyn Harris oli todennut, että pelaajat eivät usko samoihin periaatteihin.

Lue myös:

    Uusimmat