Donald Trump juo teetä kuningatar Elisabetin kanssa – osaako presidentti noudattaa protokollaa?

Mitä saa ja ei saa tehdä, kun tapaa Englannin kuningattaren? 2:20

Donald Trump tapaa maanantaina Vladimir Putinin Helsingissä. Tänään perjantaina Trump nauttii kuningatar Elisabetin kanssa kupillisen teetä.

Katso yllä videolta, miten kuningatar Elisabetin tavatessa tulisi käyttäytyä!

Englannin pääkaupunki Lontoossa vieraileva Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapaa tänään kuningatar Elisabetin. CNN kokosi listan neuvoja, miten kuningattaren tavatessa tulee protokollan mukaan käyttäytyä.

Trumpin käytöstä tapaamisessa kuningattaren kanssa tarkkaillaan huolella, sillä häntä ei ole totuttu näkemään julkisuudessa aina kovin hienovaraisesti käyttäytyvänä.

USA:n presidentti on herättänyt huomiota muun muassa kehumalla Ranskan presidentti Emmanuel Macronin tavatessaan tämän Brigitte-vaimon hyvää fyysistä kuntoa.

Trumpia moitittiin myös siitä, että eilen torstaina hän piti kiinni pääministeri Theresa Mayn kädestä kaksikon noustessa juhlatilaisuuteen Blenheimin palatsin portaita lähellä Oxfordia.

Toukokuussa 2017 järjestetyssä puolustusliitto Naton huippukokouksessa Trump raivasi tylysti Montenegron pääministeri Dusko Markovicin syrjään päästäkseen eturiviin ryhmäkuvassa.

Brittihovin virallisilla nettisivuilla sanotaan, että ei ole mitään virallista käytöskoodia kuningattaren tapaamisen kohdalle, mutta on olemassa monia suosituksia.

Kuningatar kättelee tapaamansa ihmiset, jos hän niin haluaa. Yleisesti kuningattaren koskettamista kehotetaan välttämään. Kuningatarta neuvotaan puhuttelemaan tittelillä, ei etunimellä.

Oikea tapa kuningatarta puhutellessa on käyttää ensimmäisen kerran "teidän majesteettinne" -muotoa. Tämän jälkeen on suotavaa käyttää englanninkielistä "ma'am" eli rouva-termiä.

Protokollan mukaan kuningatar poistuu tilaisuudesta ennen vieraita. Vieraiden tulee saapua paikalle tilaisuuteen ennen kuninkaallisia.

Katso artikkelin alussa videolta enemmän asiantuntijan vinkkejä kuningattaren kohtaamiseen!

Lue myös:

    Uusimmat